makan lagi

8:49 AM

kat Melaka nih banyak gak tempat makan best2 sebenarnye.. hari tue aku da crita sal bakso.. so, hari nie aku nak crita sal chicken chop lak.... chicken chop nie harga dia RM7 jew.. besau lak tuh.. tapi... mmg sedap and puas hati.. lau makan sekali, nak berkali2... hehe.. lokasi kedai nih dekat depan Putra Specialist Hospital kat jalan menghala ke Banda Hilir.. sebelah dia plak, ada hotel yg nama dia starting with "C".. hotel nie pown aku lupa nama apa... nti lau aku igt, aku hupdate keh ! aku lupa lak jalan tue name ape.. sebenarnye, aku bukan jenis orang yg ingat jalan, tapi igt landamark.. hehe.. tempat makan nie tergolong dalam medan selera.. chicken chop dia lau datang lambat, kemungkinan habes or maybe jugak kena tgu dalam jangka masa bom meletup yang agak lama... aku pernah kena tgu 45 minutes.. tpi, sedap punya pasal... layankan aje... janji.. datang dengan perut kosong, balik dengan perut yang penuh.. muhahahaha.... kat medan selera nie, yg jual air tue auntie Cina, so kepada Malay2 yg tak minum air kt auntie tuh, anda masih ada pilihan... iaitu air buah.. air buah tuh harga dia rm2.5... tapi, worth it lah ! likat kowt ! puas lah lau dapek minum.. if in case, pakcik air buah tuh tak bukak, and korg tak nak minum air auntie tuh, (mcm aku..hik2..) kt depan tuh ade mini market.. beli lah air pape dulu wat penghilang dahaga.. nti singgah lah memane beli air yg lagi sedap keh. !


yang belah kiri tue, air kiwi encik perfecto punye... and sebelah kanan tue, pisang.. aku yang punya.... hahahaha.. (gaya2 ahmad albab)

so.. this is the chicken chop.. aku amek kuah campur, mushroom + black pepper... encik perfecto pown same...

kadang2 chicken chop tue dia bagi koslow, kadang2 dia bagi kentang putar.. tapi, aku lagi ske kentang putar r.. but, at that nite, dapat koslow.. pown boleh....

You Might Also Like

2 comments

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored