niat baik bertukar disaster

10:56 PM

Assalamualaikum and hi.. ! lama rasanya jari jemari tidak menjalankan tugasnye.. hehe.. skunk da tahun 3 and da duduk umah sewa.. so, at first, umah sewa xdew tenet.. heee.. btw, life at that  week okay lah jugak eventhough xdew tenet.. means, no tenet there is still a live... hee.. so, how's ur life..? suka duka adalah a part f our life.. macam-macam jadi an.. ada yang suka tak kurang gak yang tak suka.. crita pada hari ini, ada membe aku sorang nak wat spec.. so, aku tak taw which kedai yang cam okay kat Melaka nih.. so, aku suggest lah kedai Axis kt Mydin because it was near us.. ada dua kedai kat Mydin but then kedai yang lagi satu tak begitu familiar kat Melaka nih.. y I'm saying that..? sebab kedai Axis nih ada banyak gak cawangan kat Melaka nih.. kedai yang lagi satu tue, cam tak pernah nmpk... so nak dijadikan crita, memang masa mula2 nak wat spec lagi membe aku nih da ada problem.. problem regarding the price.. korang caya tak spec biasa2 jew jenama FILA.. tapi aku rasa FILA tak ori.. harganya RM 300 lebey.. less 20% baru brapa jew.. harga cermin lak lam RM 100 ++.. total RM 480.. student nak spec harga cmtuh. aiseh ! botak arh akaun bank Islam.. hehe.. pastue aku teman lah dia g tukar balik spec tuh.. amek harga yang bersesuian ngn ktorg as a student.. tunggu arh beberapa hari nak siapnye.. lama arh gak.. bila da siap, laen lak critanya.. membe aku nih dia g ngn membe aku yg sorg agy.. msa dia try pakai, dia kata dia rsa laen.. akak kat Axis tuh cakap, pakai mula2 mmg arh ras laen.. spec baru kan.. but then dia check gak mata and spec.. but she said that, it was tally.. so, xpew lah. membe aku pown amek inisiatif untuk pkai and stay beberapa hari smpai pada suatu hari didalam kelas.. dia dok depan sekali and mengadu kat aku, yang dia tak nampak whiteboard.. pelik kan..? spec baru, dok depan tapi still tak nampak.. so, aku suruh dia g check kat kedai spec yang lain kat Mydin tuh.. and kedai tuh cekap power spec lebih dari power mata.. lebih banyak lak tuh.. and membe aku ada gak g 2 3 kedai laen.. and dorg cakap bnda yang sama... alih2, membe aku g kedai Axis gak tapi kat cawangan lain.. dia tau jew tuh Axisnye brand, dia wat test yang manual tuh.. dia paksa2 nye mata membe aku tuh bekerja keras... aku tak sure dia bgi high power or low power.. sebab masa tue, aku tak ikot gak.. heee.. tapi masa dia kuar from that room, mata dia berair + pedih.. siap suruh g check kat specialist bagai.. malam tuh, trus gi kedai Axis kt Mydin balik.. complain apa yang patut.. leh dia cakap mata membe aku yang prob.. maybe dia penat blablabla bleh effect dia nya power.. beragak arh.. dah check kowt lepas pkai.. tak kan nak slalu2 error.. check kat kedai lain pown da banyak kali.. ish2.. still tak ngaku dorg nye silap.. dorg amek and reduce power.. but then power still tinggi gak.. hish Axis nie..! APTB ! so, korg yang stay area Ayer Keroh, aku cadangkan tak yah la wat spek kat cnie.. wat kat kedai yang lagi satu kat entrance Mydin lagi okay.. service pown okay..

nie haa kedai indah khabar dari rupa... 

You Might Also Like

0 comments

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored