Ramadhan day 29.. Welcome Syawal...

12:59 AM

Assalamualaikum warga2 kota alam maya.. hehe.. alhamdulillah.. hari ni last day kita berpuasa untuk tahun ni... InsyaAllah... moga kita diberi kesempatan olehNya untuk berjumpa Ramadhan lagi tahun depan.. InsyaAllah.. aku sampai hometown tercinta tepat jam 5.00 pagi pada 26.8.2014... setelah onak dan like yanh ku harungi, aku berjaya jugak sampai kat Puduraya on time... on time mean, bus suppose to be 9.30 and aku sampai pudu pun 9.30.. haha.. jangan tanya kenapa.. marathon tahap tak hengat... maen rempuh ja sapa yang menghalang laluan aku... aku tak sengaja ~ aku desperate... hek2.... yang paling best nya, aku naek ktm kat klang and destinasi tiket aku ialah, KL sentral.. cadangnya nak nak pi BTS and dari BTS naek train pi Plaza Rakyat.. but then, Qhal cakap better turun kat Bank negara.. and yes! aku memang nak wat camtu pun... tapi, aku tersalah beli tiket... layann pi lahhh...!!! masa nak dekat KL sentral dah kol 9.. memang tak la aku nak turun, beli tiket baru, tunggu train lagi.... nak jadi apa, belakang kira.. yang penting, aku berusaha... agak2 nak sampai KL sentral, aku pun wat2 tdoq... hehe.. konon2 terlepas station disebabkan tertdoq.. padahai dalam hati gabra nak mampuih.. mana nak menjawab ngan orang jaga tiket kat Bank negara... mana nak ligan bas lagi... doalah yang jadi peneman setia time tuh.. moga Allah makbuklan doa aku.... aminn... sampai ja Bank negara, tengok tak dak orang plak yang jaga tiket tu.. Alhamdulillah.. terima kasih Allah kerana menunaikan permintaan hambaMu ini.. aku ada masa 5 minit ja lagi.. tuh yang rempuh habis.. aku rasa time tuh, aku sorang ja dok kalut2.. orang laen jalan relax ja.. sambil wat pih... Alhamdulillah.. aku tunggu train kt Bank negara untuk ke Plaza Rakyat pun tak lama.. tak sempat aku nak bernafas dengan sempurna, train dah sampai... orang dah la ramai... ada aku kisah...! dok lam train dok tengok jam ja.. sampai Plaza Rakyat oun camtu.. marathon lelaju pi kat kaunter tiket.. if sapa penah pi pudu tuh, dia taw la.. kaunter tiket kat atas kowt... bayangkan dah lah penat + berlecak, panjat tangga setingkat lagi.. lagi setingkat escalator.. tukaq tiket kat kaunter truih turun pi platform... platform 7... platform pertama yang aku nampak time tuh, platform 6.. turun pi lah kat situ... 6 ngan 7 sebelah ja... sampai kat pintu dia, ada lak minah yang sangat "bertimbang rasa" ni pi parking beg dia kat situ.. dah la bertingkek-tingkek.. kena maki la ngan aku berbakul2.. *dalam hati jelah* kalau aku bukak ointu tu, maksudnya berterabur lah beg dia.. aku ni kira berhati perut lah lagi, pusing lah pi pintu belah sana... turun tangga lelaju, cari bus... eh.. tak dak lagi.. okeh! eh... silap platform... pi lah platform sebelah.... pastu kebetulan ada sorang mamat ni nak tengok tiket... " satgi mai bus mai.. tu dok parking" fuhh!! lega... lebih kurang kol 10 baru bus gerak.. masa bus gerak tu aku dah selamat tdoq dah.. tu je lah nak cerita... Selamat hari raya.. maaf zahir batin!!!

You Might Also Like

0 comments

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored