post dua alam... Sembang gegurl .:. DARLIE EXPERT WHITE

1:34 PM

Hi uolss… Syawal ke 11 apa citakkk..?? haha.. Still diary penuh dengan open house..? yeahhh.. Go on… sebulan ja kan… wat..? ada ja yang buat lebey dari sebulan..? itu rejeki.. Pi ja lah… hek2… hari ni gegurl nak sembang pasai ubat gigi aka toothpaste… dah lama gegurl nak cerita pasai dia nih.. tapi, asyik bertangguh ja………. First of all, segmen ini tidak ditaja oleh mana2 pihak okeh.. gegurl buat atas kerelaan gegurl sendiri.. gegurl nak kongsi apa yang gegurl guna ja… *geli pulak bila baca balik….* kat pasaran nowadays ada beberapa pilihan untuk ubat gigi yang seangkatan dengan dia ni.. kenapa aku pilih DARLIE..? sebab aku memang peminat DARLIE lah… dari zaman sekolah2 lagi memang dok pakai DARLIE dah… bila tengok iklan pasai EXPERT WHITE ni rasa terpengaruh untuk memutihkan gigi yang sememangnya putih ni… mari ke Mydin untuk meranapkan duit… sebab masa dok kat Melaka, Mydin yang paling dekat and paling murah… boleh kata dok kat sana hari2, or tiap2 minggu memang pi Mydin… esok orang ni nak pi, lusa orang ni pulak… kita…. Ikut ja lah kan… *dalam hati memang nak pi.. tunggu orang ajak ja..* flavour ubat gigi ni Hawley & Hazel.. sapa penah guna ubat gigi DARLIE dia taw lah yang flavour ni memang flavour normal untuk DARLIE.. untuk mendapatkan gigi yang sparkle, dari jauh orang dah nampak  biasanya ada 2 cara yakni scaling and polishing.. scaling ni untuk buang karat, plaque and tartar while polishing plak boleh memutihkan gigi sambal menghalang karat dan tartar muncul kembali… tapi dengan penjagaan lah.. kalau buat treatment ni, kafein bantai sehari 6 cawan, gigi malas gosok, serupa tu ja lah… dok…? Inspired by that, DARLIE menghasilkan ubat gigi yang mengandungi Prophylaxis Silica-micro particles (PS-mp)… apa menda pulak nih.. PS-mp ni adalah ingredient yang similar to what dentists use… so, kiranya PS-mp ni boleh bertindak 2 cara lah yakni scaling and polishing.. ubat gigi dia warna biru… I like blue.. hehe… masa kita dok beruih gigi, dia tak dak rasa mint.. lepaih dah habes beruih gigi tuh, baru rasa mint dia ada.. sampai lah kita dok buat kerja, memang akan rasa lagi mint tuh…  macam syela penah cakap dulu,*ni masa first time dia guna lah*  dia tak puas kalau ubat gigi tu tak berangin…. Tapi, dah habes tu baru rasa… legaaa…. Hahaha… so, far aku perasan adalah putih sikit dari dulu.. ka gigi aku yang begau sangat.. aku pun tak sure… tapi, Nampak lah perubahan dia before and after… lupa nak amek gambaq before and after… kalau rasa teringin nak guna, nak rasa berangin lepas mandi, boleh lah terai ubat gigi ni… aku tak dapat komisen pun promote.. just berkongsi… 


macam ni lah qhupenye....


pinjam "set" depa untuk penggambaran kali ni





hehe.. so, tu ja lah nak cerita hari ni… bubye.. adios.. amigos.. aku berambus....

PESANAN PENAJA .:. post ni aku karang masa aku dok kat Klang lagi tapi sampai sekarang baru boleh publish atas sebab musabab yang tak dapat dielakkan.. and now, I'm at my hometown, Penang... sebab tu post ni nama 2 alam and kat ats tu 11 Syawal even sebenaqnya hari ni dah 17 Syawal.. harap mahap ~

You Might Also Like

0 comments

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored