Tahniah Saiful Islam aka Pon..

11:53 PM

Assalamualaikum.. semalam kan aku cakap nak cerita pasai kenduri Diyanah hari ni.. sorry.. tak sempat.. hari ni punya aktiviti.. pi market beli shawl untuk konvo.. minggu depan dah nak konvo ni.. yeabaaaaa ~~~~ kenduri Pon kat Kuala Ketil.. then, pi A to Z Seberang Jaya nak beli renda nak boh kat shawl.. unfortunately, A to Z tutup hari ni... then, pi rope walk Taman Selat hantaq kasut.. adehh.. kasut ni pun sepasai lah.. asek nak lekang ja.. baru beli and baru pakai berapa kali.. semalam kena ayaq hujan sikit, dah nak lekang.. manja betoi hang no... bukan macam aku naa... then, pi balik Seberang Jaya.. hajat hati nak withdraw duit nak bayau duit konvo... sekali terpandang pulak kedai Maju apa ntah yang jual ala2 A to Z tu bukak.. singgah lah.. dapt gak beli renda.. setengah meter RM10.. ketor ja tangan nak bayau.. aku nak suku meter, sales girl tuh cakap paling sikit depa jual, setengah meter.. sales girl tu pun sepasai gakk.. geram ja aku.. layan macam tak mau ja.. lempang mau lempang...? aku customer kot.. ingat aku tak dak duit...? boh penampaq baru berakai sikit kot no... *teremo lebih memalam ni..* then, nak pi bank in kat Bank Islam Sunway.. ala yang dekat KWSP tuh.. boleh pulak, dia dah tutup... buat fenat ja aku pi.... sebab dah malas, balik lah rumah dulu... sampai rumah, ibu pulak dok kejan suruh pi hantaq jahit renda tu.... adehhh ~~~ selalu dok pi hantaq kat Econsave Butterworth.. kan ada makcik dok jahit baju dalam tuh.. dia jahit kemas jugak.. murah pun murah.. I like! dengan kemalasan tahap gaban, pi lah jugak.. unfortunately lagi, makcik tu pun tutup kedai hari ni... untuk memujuk hati yang lara ini, Bank Islam di gunakan sebagai alasan kenapa aku kena keluaq lagi petang2 macam tu.. sampai Bank Islam Taman Selat... system plak down.. arghh..!!! ini memang bikin aku marah... kenapalah kerja aku tak settle hari ni.... huh! 

dah habih dah sesi melepaskan geram.. jokm tengok pengantin hari ni....



tahniah pon and mira... barakallah ~~~ kononnya nak reunion kat sini.. tapi, tak jadi.. biasalah.. ada yang awai, ada yang lambat... sempat jumpa mat john, awie, fesal, acap and awek acap ja.. qis jumpa masa dah sampai kat penghujung jalan.. tak sempat nak gosip pun.. huhu.. InsyaAllah.. panjang umoq, jumpa lagi... part reunion tu, aku memang tak tau bila lah boleh jadi.... PTSB DEM B 2009... bilaaaaaa.....??????

You Might Also Like

6 comments

  1. http://madey09.blogspot.com/2014/09/mulai-naik-graf-pesona-mustika.html tahnia konvo ya. O ya adik kena datang tau di blog Etuza..tengok bloglist dalam promot tu..tahnia ya terpilih

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq for the wish.. tq jugak sbb senaraikan blog ni.. ^_^

      Delete
  2. Tahniah sebab nak konvo..boleh tak ringan2kan jari emel Acik? are.cheek.watie@gmail.com

    http://acikwatie.blogspot.com/

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored