Diyanah's Wed PART 1

1:14 PM

hutang lama... jom bayaq sikit2.. kalau nak bayaq kedebuk sekali, tak mampu den.. hehe..

alhamdulillah.. dengan sekali nafas, cousin aku yang paling close telah sah menjadi isteri.. depa kawan since dari MRSM lagi.. cinta zaman muda mudi.. zaman sekolah2.. haish.. lama kan.. semoga hubungan yang terjalin sampai jannah...

aku hari Khamis lepas balik kerja terus pi sana.. itu pun tumpang van kilang.. sebab ai kan naik bas Rapid pepagi.. so, tak dak transport lah.. nasib baik ada van kilang... terima kasih akak2 yang sudi tunggu ai... hehe.. ibu pulak pepagi lagi dah pi.. 

malam tu, ada marhaban.. ibu tak cakap pun.. ai tak bawak baju kurung lebih pun... nasib lah.. orang bermahaban, aku pakai tshirt dengan sluaq tidoq ja.. nasib ada Syahirah.. ada jugak geng "tidoq".. haha.. Syahirah tu anak tok su... sepupu ibu lah kira...

nikahnya esok pagi.. yakni Jumaat pagi.. hujan rahmat pagi tu.. alhamdulillah... siapa yang tak boleh pi masjid, stay kat rumah ja.. buat apa yang patut.. ai pi masjid... sweet escape ~ haha.. tapi, ai tak amek pun gambaq masa akad nikah tuh.. dah balik rumah.. tetamu pun dah beransur kurang.. baru sempat snap picture dengan dia...



tahniah cousin ~



banyak nau cahaya kat dia kan.. aisey ~ seri pengantin.. ai dah serap banyak dah tu sebenaqnya.. haha.. tu tinggal yang saki baki ja tu...

petangnya, sesi bungkus mengbungkus lagi lah.. apa yang kurang.. apa yang patut... ai biasa kerja2 tu.. hehe.. malam tu ada marhaban lagi... ai macam biasa.. still dengan uniform tidoq...

kenduri esoknya dekat dalam base tentera.. ala yang atas bukit tuh jalan nak menghala ke Sungai Ara.. apa ntah nama tempat tu...
view kat belakang dewan tu sangatlah cantik.. since dewan tu dok atas bukit, nampak lah laut.. Bayan Lepas and kilang aku... hehehe...



ni kat belakang dewan tu... since menghadap view akan membuatkan gambaq menjadi gelap, so back view pun bolehla... ni Hafiy.. anak Abang Fariq.. Abang Fariq tu anak Along.. Along tu pulak, kakak ibu yang sulung.. and Abang Fariq ni cucu pertama belah ibu.. by the way, Hafiy ni malu2 meow...








saja nyibuk ikut perantin pi photo shoot.. hehhe... tapi, dia yang photo shoot dulu.. acano..?




the cousins... yang ni masih bujang.. eh... cup ada lagi rasanya.. hehe




gajah bergaduh, pelanduk mati ditengah2... adik..? dia memang macam tu...




ni version sendiri.. nanti aku share dari lensa camera, camera man pulak..




ai tengah buat apa tuh..?? cari kutu...??

terkejut camera man tu sebab ramai sangat pengikut perantin... haha.. dia panggil kami semua as"gundik".. ciss...!!!




while perantin sibuk photo shoot, kami pun sibuk jugak.. sibuk sendiri.. ada lah jugak kami sibuk sekali dalam gambaq perantin tuh.. nanti aku share naaa... by the way, masa hari kejadian memang ada beberapa lagi couples of perantin... tapi, kami yang paling ramai gundik.. aku rasa macam perantin lain tak bawak gundik pun.. hehe...

nanti aku share gambaq dari lensa camera man naa... esoknya ahad, kenduri belah lelaki.. dekat Alor Star... phone baru kan.. so, gambaq yang save dalam phone hilang.. nanti aku usahakan untuk gambaq itu dan aku share lagi...

You Might Also Like

4 comments

  1. Replies
    1. hahaha.. bukan pengantin yg nyibuk lebih...

      Delete
  2. Ehhh keciknye cousin firah tuuu... heheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup... among all, dia paling kecik.. adik2 dia pun lgi tinggi and "comel" dri dia.. hehe

      Delete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored