Sebab sabar itu indah ~~

1:09 PM


Assalamualaikum.... selamat tengah hari.. siapa yang dah start kerja hari ni..? sep sikit.. syahdu je kan.. pagi tadi, jalam pun tak jam... macam seronok ja.. macam  best ja... syahdu lagi badge terlupa bawak... adess ~~ dah la kat sini badge teramatlah penting.. setiap pintu nak masuk and keluar, kena scan.. sentap ai taw...

Pagi tadi, berdiri depan main entrance sambil berharap guard kat dalam nampak aku and tolong bukakkan pintu.. but then, nasib baik ada seorang colleague berhati waja telah memberikan kebenaran untuk aku masuk... sebabnya, dia pun nak masuk jugak...

Masuk ja, kena game dengan akak2 MS... "pasepa mai..? kami nak balik dah ni..?" muka blur... muka pasrah.. semua aku dah bagi percuma kat akak2 tu... nasib baik ada seorang akak yang tolong selamatkan keadaan.. hehe...

Hari tu kan ada cerita pasai menumbuk inai.. kan cakap daun dah kering.. so, kualiti.. unsatisfied.. sebab sabar itu indah, masa hari tu pi Mydin kat melaka... beli lah yang ni...



Mydin Bertam, tak jumpa lagi....

Inai ni si Nadiah yang perkenalkan.. bau dia macam inai pokok.. aku kan penggila bau inai.. jadi, ini memang kena dengan selera aku... orang cakap, if bancuh serbuk inai dengan teh, lagi merah... teh kosong okeh! no gula.. yang gula tu untuk ente minum... hehe... by the way, aku tak bancuh inai ni dengan teh pun.... MALASSS.. guna air paip ja.. tapi...., hasilnya.....



 tangan kiri...


tangan kanan....

memuaskan... macam inai pokok juga hasilnya... ai like u know! bau pun hado! acapkali aku menciumnya.. hehe... inai ni jenis serbuk.. bukan paste.. kalau nak beli, ada 2 packaging nak lebih kurang sama.. yang satu lagi tu brand, HASNA.. yang ni, HASINA... yang HASNA tu, aku tak sure quality dia macam mana.. sebab tak pernah beli...


kalau rasa susah nak cari pokok inai, tapi nak inai yang best, boleh lah try.. ibu pun suka inai ni.. ibu yang yang tolong bubukan inai untuk aku.. even sekejap ja ibu bergelumang dengan inai ni, "merah" dia not bad...

You Might Also Like

3 comments

  1. salam perkenalan dari Germany...saya ada buat giveaway diblog saya... saya nak kasi hadiah souvenirs dari PARIS...jemputlah join yer.. ada 20 keychain untuk dimenangi... :D insyaallah giveaway hingga ke hujung Oktober... :D

    jindrisska.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh ~~ org jauh.. thank you singgah.. InsyaAllah sy join....

      Delete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored