Stroke sign.. let's check..

1:13 PM


nak cari benda lain, terjumpa benda lain... stroke.. selalunya orang cakap penyakit orang kaya.. but then, sekarang tak kisah kaya or sederhana or maybe kayap, semua boleh kena..
ya lorh.. kalau orang kat luaq sana such as Nigeria mati sebab tak makan, kat Malaysia pulak mati sebab makan.. sebab overdose makan...

dalam Islam pun ada cakap, semuanya kena besederhana.. kalau over, mulalah nak jadi yang sebaliknya... kan.. apa pun yang kita buat, if terlebih, is not good... ehh..!! ada ka yang buat lebih, tapi good... yess..!!!! pandaiii *cakap ala2 Arrian anak Tomok* ..... kalau buat amal, lebih tak pa.. yang tu baguss..!!! hehe....

berbalik kepada topik asal... ini antara langkah nak tahu adakah seseorang itu strok.. suruh dia SENYUM... kalau nampak perubahan pada senyumannya.. maka teruskan langkah berikut... suruh dia ANGKAT tangan.. both.. mampu..?? kalau tak.... last sekali suruh dia BERCAKAP.. hampa paham ka tak..

kalau ada tanda2 seperti diatas, sila call 911 dengan pantasnya.. anda mampu mengubahnya... ini hasil Google ja... kalau nak keterangan lanjut, boleh lah berjumpa doctor yang lebih qualified.. ai belum lagi.. tunggu ye..tolong doakan sekali.. hek2... tocey arh...

You Might Also Like

0 comments

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored