Tahniah...! anda sudah bergelar ALUMNI UTEM PART 2

10:15 AM

Assalamualaikum... selamat pagi.. sambil breakfast sambil menaip.. asal boleh.... hari tu Yan tanya.. pasepa tak sebut nama dia.. hokeh! mahap... kebetulan malam tu, naik bus sama dengan Yan.. bezanya Yan dok belakang, aku dok depan... *boleh tak lagu ni Yan..??*

sambung cerita hari tu.. Jumaat malam, yakni malam Sabtu, pi makan kat Qasreene Cafe, Bukit Katil.. ibu dah lama sangat dok sebut nak mee racun tu.. memang beracun makan kat situ malam tu.. punya lah lambat.. ayaq pun lambat.. normally, memang makanan sampai dulu dari ayaq.. tapi, hari tu lagi terukkk.... teh tarik abah pun dah sejuk.. nampak sangat dah lama siap tapi baru nak hantaq.. hanginlah big bos tu pun.. boikot tak mau minum and tak mau bayaq.. haha.. memang malam tu full of house... tapi, dah kalau ayaq panas jadi sejuk, tu melampau sangat... dah pulak memang malam tu semuanya lapaq2 belaka.. mendapat lah ~~ balik hotel dengan keletihan kemarahan kekenyangan sikit... tidoqqq...!!!

the next day, and memandangkan majlis aku petang, so pagi tu boleh lah lagi bersenang-lenang... decided untuk keluaq dalam pukul jam 1100.. then, sarap sekali lunch kat Masjid Al-Alami, MITC.. saja ja nak makan kat situ.. menggamit memori silammm... *muntah*


nak keluaq dah.. maafkan selipar itu kerana beliau juga mahu melihat dunia...


this is adik's.. not bad lah nasi dia.. *tak boleh jadi pengacara jalan2 cari makan... komen ai, tak membina langusng.. kelaut*

then, yang lain punya makanan tak sempat snap sebab teruja bila nampak makanan.. ai is always like that... by the way, ibu makan mee bandung Muar.. sedapppp... licin pinggan.. aku makan nasi goreng biasa.. abah...? aku lupa.... hehe....

almost jam 1200.. ibu tertinggal something.. but my brain can't recall benda apa yang ibu tinggai.. so, patah balik hotel untuk amek that thing... apa ea..??? ntahhh... 

sampai dalam pukul 1230.. sebab sesi pagi tak habis lagi, so we are not allowed tu park in front of the hall.. jadi, kena parking kat PBPI (Pusat Bahasa dan Pembangunan Insaniah) and have to walk.. boleh tahan jauh.. but we don't have any choice... 

dulu lepak depan dewan dengan classmate.. tapi hari tu lepak depan dewan dengan family..while holding a jubah.. a moment yang most of the student are waiting for.. sebab Melaka ni panas, ai malas lah nak pakai lagi... tapi, bila tengok macam dah ramai ja yang pakai, rasa nebes pulak... ai pun berpura-pura sibuk nak pakai sambil buat2 tahu.. even sebenaqnya dah lupa.. dengan peniti tak bawak.. nasib baik ibu ada spare.. sayang ibu lebih... ^_^

sebelum make up cayaq.. sebelum eye liner smear.. meh sepam dua dulu with abah and ibu.. adik tak mau join sepam dua tu sebab dia kan "allergic" dengan panas... so she decided untuk nak jaga barang ja depan dewan.. up to u lah dik... my big day what.. kenalah pulun sikit... haha..



saja bagi besaq.. senang nak tengok.. tangan ke bahu.. hehe... tq encik _____ sebab tolong snap kan gambaq nih.. 

ohh.. ada lagi.... 


kesayangan kesatu


kesayangan kesatu

dalam gambaq, macam cantik, macam comel ja kulihat UTeM ni.. realiti dia... huh..!! walaupun begitu, makan tahun jugak lah aku dok kat sini.. berpeluh berpanas ber"aircond" berkipas.. "disini segala bermula".....

tak sempat jugak nak habis untuk kali ni... nantikan sambungannya lagi naa.... Dr. M dah panggil... ada big mission katanya... 

You Might Also Like

2 comments

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored