Berubah sebelum terlambat

9:03 AM

Cameron Higlands banjir lagi.. last year masa aku pi, hujan ja hari2 kat sana... Ya Allah.. kemain sejuk lagi.. nak mandi pun rasa bercinta... hiking Gunung BErinchang pun dalam keadaan hujan renyai2.. tapi, alhamdulillah.. made it! berjaya jugak tawan gunung itu.. hehe...


lepas beberapa hari balik dari Cameron Highlands, banjir pun berlaku kat sana.. alhamdulillah aku sempat balik dan aktiviti kat sana semuanya sempat dilakukan.. tempat aku camping, habis.. padahal tempat tu agak tinggi.. kami menumpang di sekolah Brinchang tak silap aku... yang depan berek polis.. yang dekat pasar malam tu...

hari ni, banjir lagi... sedar tak kita bahawa Dia sedang menguji kita.. bahawa Dia sedang memberi petanda.... tersedarlah dari lena yang panjang.. bangunlah.. bersiap sedialah untuk hari esok.. kita masih mampu berubah...


pic Googled...

takkan nak tunggu last minute baru nak berubahh.. segalanya dah erlambat masa tuh.. entri ini sekadar peringatan.. untuk diri sendiri dan anda yang rasa anda perlu berubah....

You Might Also Like

8 comments

  1. saya pulak last pergi masa cuti raya cina tahun ni.
    tu la, peringatan buat kita semua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kan... tapi ada jugak yang tak nak sedar lagi.. mmm..

      Delete
  2. tak pernah pergi lagi CH ni.. macam best tapi tak rasa tertarik nak pergi sana.
    Entah la nape >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke..?? time sejuk tu best..
      tapi lau time panas, biasa2 je..

      Delete
  3. Sepupu dah plan nak pi bercuti kat cameron dengan suami n anak-anak.
    Tak taulah jadi ke...tak jadi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni dah banjir ni Doc... kalau nak gi gak, alamat kena tgu banjir reda lah...

      Delete
  4. hujung tahun mmg hujan akan berpanjangan..kat tempat sis ni pun setiap hari hujan terutama waktu petang

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. kat sini pun sama..
      petang ja hujan... tapi, ada rahmatNya...

      Delete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored