Mamee Chef Curry Laksa

3:39 PM


Assalamualaikum... ~ last day bercuti sebelum memulakan tugas kembali untuk tiga hari.. then, cuti balik.. tapi, nak tunggu 3 hari tu habis, haihh.. macam hazab ja...

Tadi, lepas ambil ibu balik dari  mengaji dekat Masjid Seberang Jaya, ibu hajak singgah AEON Big.. kalau hampa nak tau, AEON Big tu dah macam rumah kedua ibu.. every week nak pi... kalau boleh, hari2 pun ibu nak pi.. haaa... nampak tak macam mana ibu addicted dengan AEON tu..

Macam biasa.. orang still sibuk shopping untuk barang2 sekolah anak.. shopping last minute.. tapi, tu bukan topik cerita pada hari ini.. topiknya ialah.... scroll sampai jumpa topiknya hokey! selagi tak jumpa, scroll je lah.. haha...




Double chin.. urgh ~ wefie dengan adik yang bakal meninggalkan ku tak lama lagi.... T_T


maggie, makanan segera malaysia, malaysian fast food, mamee chef, maggie mee,


Kat IG ada jugak post gambaq ni... sebenaqnya adik tengah cuba untuk tunjuk kat ibu, yang bedak aku tak sekata... geram ai taw ~ kalau pakai bedak compact Avon tu, even muka basah sikit, dia jadi tak sekata.. jadi macam sapu foundation tak betul... tapi, tadi tak basah pun muka ai... tadi just pakai moisturizer ja.. tu yang malas pakai bedak compact tu.. selalu pakai bedak "debu" Johnson & Johnson je.. senang sikit... tak dak lah nak jadi bedak tak sekata bagai...


maggie, makanan segera malaysia, malaysian fast food, mamee chef, maggie mee,


Ratu hatiku.. ibu ni memang dah pesyen dia dah.. time kita nak ambil gambaq lah, time tu jugak dia nak bercakap.. selalu macam tu... tu nampak, tengah cakap "beras".. motif nak ajak pi amek beras... tapi, ai dah bagi warning nak amek gambaq.. but then, still nak cakap... tapi, beliau tetap ratu di hati ini.. no one beats that! evaaa....!!!!

Okeh.. dah penat scroll kan... hari ni topik dia pasal Mamee Chef flavor curry.. kan deme ada keluarkan 2 flavor baru yakni ayam pedas shitake and laksa curry... masa tengah sibuk jalan2, nampak orang tengah kerumun reramai.. rupanya promoter tengah masak maggie.. ai saja buat2 sibuk kat situ.. rupanya maggie Mamee Chef... sebab nak rasa dan tahu kehebatan rasanya, ai pun menunggulah disitu dengan hati yang waja... lama jugak dia uji tahap kesabaran ai ni kan...

At last dapat jugak.. bukan ai yang beratoq pun.. ibu yang beratoq.. ai tunggu basket (yang macam troli tapi ada tayar tu) .. haha... ibu amekkan 2... one for me and one for adik.... by the way, AEON ni kalau weekend ja mesti banyak bagi food testing.. kalau masuk dengan perut 0, insyallah bila keluaq perut dah kehadapan sikit.. heee...

Adik tak mau.. jadi, she force me to put in one cup... sebab tu nampak cup ada 2 ye.. bukan bermaksud ai yang hover or tamak keh!


maggie, makanan segera malaysia, malaysian fast food, mamee chef, maggie mee,


Model sesaat.. haha... 


maggie, makanan segera malaysia, malaysian fast food, mamee chef, maggie mee,


Model 2 saat...


maggie, makanan segera malaysia, malaysian fast food, mamee chef, maggie mee,


Sedap sangat kah sampai terpejam mata itu.. muhahaha... sila bayangkan sendiri...

Bagi aku, at that time, aku rasa maggie tu tak berapa kena dengan selera aku... sebabnya, curry dia berlemak... aku tak berapa suka sangat dengan curry yang berlemak.. my tekak cannot go... aku tak ingat kat restoran mana, tapi pernah makan mee curry dia.. some type of like that... curry berlemak... jenuh perabih semangkuk tu... rasa nak terjojol usus perut menelan...


maggie, makanan segera malaysia, malaysian fast food, mamee chef, maggie mee,


Tapi, dalam maggie tu ada tokua aka tauhu... and, aku jugak bukanlah penggemar tokua... kuah dia macam berminyak.. ala2 curry lah katakan... ada, cili potong.. yang macam dalam flavor tomyam tu...


maggie, makanan segera malaysia, malaysian fast food, mamee chef, maggie mee,


Cup 2..??? kan aku dah bagi tau kat atas tadi pasepa ada 2 cup.. haaa....



maggie, makanan segera malaysia, malaysian fast food, mamee chef, maggie mee,

and sudahnya, pegang sampai nak balik.. maybe jugak, sebab aku dah kenyang.. ye lah.. baru lepas lunch.. or maybe memang bukan "mainan" aku.. tekak ai kan tak sama dengan tekak uollss... so, mana tau, tekak uollss suka.. uollss blehlah try... nanti, kalau jalan2 dekat supermarket, and nampak food tester, pi lah buat2 sibuk macam ai hokey.. ahaha.. tak malu kan ai ni... ^_^ kalau kita tak cuba, macam kita nak tahu kita suka or tak kan.. so, kenalah mencuba...

You Might Also Like

0 comments

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored