Persinggahan yang seketika, namun kasih untuk mu menggunung

2:37 PM


 Huwaaa ~ once aku dah pernah cerita pasal Pati mati... baca sini Let you go.. ~~ .... one of my neighbours said Crocky aka Acky mati kena gigit dengan anjing... kucing dia pun ada yang mati kena gigit dengan anjing.. Allah! serius sedih masa dengaq aunty tu cakap macam tu.. tapi, at least tak nampak "mayat" dia depan mata.. kalau nampak...!! tak tau nak cakap macam mana...

Acky  manja sangat even dia ni jantan.. tak pandai merayap.. suka sangat menyakat si Acky ni once.. now, dah tinggai berapa ekoq ja yang hidup.. Aya.. Tabby.. Tompok.. Tabby ni jantan.. so, dia jarang ada dekat rumah.. sekali sekala ja dia datang jenguk.. rindu masa depa ramai2 kat rumah... time bagi depa makan.. tengok keletah sekoq2... T_T

And after quite a long time hanya ada 3 ekoq tu.. datanglah pulak lagi sekoq.. warna kelabu... and Abah called "him" as Abu... Ya Allah! manjanya dia ni.. macam kucing rumah gayanya.. sebab, pantang bukak pintu, mesti nak masuk dalam rumah even dah bagi makan.. and even makanan tu is still there... don't know what intention dia nak masuk.. maybe sebab dia dah biasa kot.. heee

Aunty tu (my neighbor) selalu jalan sampai rumah sebab nak cari kucing2 dia.. most of her cats is male.. so, depa selalu mai jalan rumah nak mengorat Aya... Aya tak layan pun.. kiranya Aya ni macam hot stuff sangat.. banyak nau janan dok follow dia... then, aunty tu cakaplah Abu ni ada Chinese mana ntah bagi kat dia.. and she called it as Mimi.. haha.. *dia jantan kot..*

Aunty tu pun tak mau kat Abu and dia bagi kat kami.. nak tau sebab apa Abu asyik kena passing ja..? sebab masa dia datang rumah tu, dia tak sihat.. selalu cirit.. bon** pun tak bersih.. sebab tu kami pun tak bagi dia masuk rumah and dekat dengan pintu...

As time runs, he manage to recover.. masa dah nak sembuh, dia suka sangat menikus.. orang dok sidai kain, main tangkap2 seluaq orang.. tangkap selipar orang.. comel sangat.. terhibur dengan keletah dia.. and Abu ni kindda yang pandai ambil hati orang.. meh baring tepi kaki kita.. asihhh.. manja sangat.. kalau kita jalan, dia follow kita...

Pendek kata, Abu ni sangat playful and cute lah.. semalam, masa aku nak keluaq pi kenduri, dok ikut2 aku.. gaya dia semalam macam tak mau lepaskan aku.. ya.. aku nampak itu.. but then, I've to go.. even masa tu aku geram sangat dengan keletah dia... balik malam pun tak jumpa dia.. don't know where does he goes..

Hari ni langsung tak jumpa dia... time sidai baju tak jumpa... time buang sampah tak jumpa.. and suddenly time abah balik abah cakap Abu dah mati.. berlari keluaq rumah... and.... that was the end of the story.. kesian sangat.. dia mati kena gigit dengan anjing.. ada luka2 kat badan dia.. tank sanggup nak ambil gambaq pun.. rindu dekat dia...

To Abu.. I am really sorry kalau selama ni aku ada terkasaq dengan hang.. marah2 time hang nak masuk dalam rumah.. thank you sebab hiburkan hati kami se family.. I love you even you were here for a while...

love,
-budak sentap-

You Might Also Like

0 comments

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored