Sembang gegurl .:. Ellips Hair Serum for Hair Fall

1:35 PM

Assalamualaikum.. Holla ~

Hari ni tak mau cakap banyak.. nak straight to the point ja.. kan aku ada cakap nak review 2 benda yang aku tengah guna and rasa ia nya sangat best dan boleh dikongsi.. salah satu daripadanya ialah hair serum brand Ellips..

Rambut aku ni kategori gugur lah jugak even tak syahid and tak begitu banyak.. tapi, as girls, mestilah kita tak suka kan.. selalu gugur time sikat.. dalam 2 or 3 kali sikat tu, adalah berhelai2 yang gugur.. annoying kan...



Dah try Dove hair fall... memula tu macam hokey.. tapi, bila dia dah "lut" dia back to normal.. kenapa Dove sekejap sangat dah tak "lut" dengan kulit kepala aku.. musykil sat ~ tapi, as human, biasalah kena keep on trying right.. so, kenalah cari solution lain...

Hari tu pi Watson.. saja try survey and ternampak yang ni...




Ihsan Google ~


Sebenaqnya dah tahu kewujudan benda ni dah lama.. cuma tak dak intent nak pakai since tak dak reason yang kukuh... kebetulan hari tu terjumpa yang untuk hair fall punya.. tu haa... kalau dalam gambaq, yang paling kanan atas...

Terus grab lelaju... takut melepas.. sebab kebetulan masa tu, stock terhad... syarat nak pakai yang ni, lepas syampu and rambut still lembap... so, ai menurut arahan!

Alhamdulillah.. sekali pakai sahaja dah nampak result dia... tiap kali proses menyikat rambut, dah tiada rambut gugur... best sangat rasa! namun... ianya tak kekal.. bila kita syampu rambut for next time, dia hilang.. and kena pakai lagi serum ni... terkadang, rasa sayang untuk syampu sebab tak nak ianya hilang.. *bapak kedek ai ni kan...haha..*

Maybe dengan penggunaan yang kerap, mampu mengubahnya.. siapa tahu ~ aku pun still guna lagi ni... tunggulah maybe a week, a month or maybe a year ia akan kembali pulih.. hehe... 

Selamat mencuba lah kalau terasa nak cuba.. tak salah kan mencuba.. taj cuba mana tahu okey ka tak... right..?

You Might Also Like

5 comments

  1. samalah dengan lelaki . mesti ada gugur , sebab kurang jaga . huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aish.. tapi pempuan pnya lagi byk.. perghh...

      Delete
  2. tu la dah lama tau pasal benda alah ni tapi tak terfikir langsung pun nak guna.. macam takde sebab yg munasabah untk dipakai. hehe

    ReplyDelete
  3. Akak pernah pakai produk ni dulu. Tak surelah yg kuning ke purple. Not bad! Tapi akak nilah tak konsisten heheh

    ReplyDelete
  4. AA .:. mungkin ini sebabnya anda patut try..

    Kak Farrah .:. sebenarnya.... Firah pun sama... hek2

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored