Walimah Chan PART 4

9:01 PM


Nah sambungan entri sebelum ni...

Kompang dipalu, pengantin malu... jadi, pengantin dok kat rumah ja.. bakal2 pengantin yang melewaq... ai ada cakap kat entri before yang ai akan share gambaq dari camera orang lain kan.. 

so, let's rockin.... maaf sebab tak letak semuanya sekali.. nak tengok semua, mehla rumah.. ^_^



Gambaq mukadimah.. food hunting.. kelako je rasa bila jalan reramai macam ni.... sorry ye yang kena tinggal tu.. kite tak sengaje... wiwiwiwi



Hari.:. Sabtu
Lokasi pertama .:. Padang Kota Lama
Menu .:. Pasemboq




Untung dok semeja dengan Ijat.. dapat tepek muka hampa kat sini...
Makan kekongsi ja semua... By the way, masa hari kejadian, hujan.. so, semua orang berebut nak makan bawah bumbung.. kat luaq tu gerimis... 

And the sad story pun mai.. ada ka patut, pak cik tu boleh halau kami.. memang dah habis makan. tapi ayaq tak habis minum lagi.. sekali pak cik tu sound, dah habis makan, bangunlah.. bagi orang lain pulak nak makan... 

nah... ini untuk pak cik tu...

"Why you gotta be so rude?
Don't you know I'm human too?"

sensentap ai tau... pak cik.. pak cik.... 

Lokasi kedua .:. Sani Char Kuey Teow
Menu .:. Char Kuey Teow


Cerita sedih lagi... planned nak makan kat char kuey teow longkang/ taik burung... tapi kan hujan... situ kan tak berbumbung... gerai sebelah tu, (dia juai nasik, etc) memanglah berbumbung.. dia bagi kami dok kat situ, dengan syarat kena order ayaq kat dia... sokay lah kan...

Bila dah order, semua nak char kuey teow.. haruslah kan... !!! dia tak bagi pulak.. dia kata, setengah dari iolls kena order nasi.. hampagas betoi... memang tak lah...!!! haish.... nak cakap, salah.. tak cakap salah... 

Nasib baik Cik Berries ada port lain.. port baik punya... Sani Char Kuey Teow.. aku dah lama tak makan kat sini.. tapi, tahulah kesedapan char kuey teow Sani ni, sebab dulu abah pernah amek sos dari dia.. buat nega jugak...

Lepas makan, it's time to say bubye to geng Pantai Timur kecuali Nik.. deme dah nak balik malam tu jugak.. sobsob.. panjang umoq, jumpa lagiiii....

Hari .:. Ahad
Lokasi pertama .:. Rumah Pengantin
Menu .:. Satay

Kenduri dah habis, tapi kami still buat ramai.. mai breakfast kat rumah pengantin... breakfat satay...!! yummeh ~ isi perut dulu, sebelum memulakan perjalanan..









Lokasi kedua .:. Pekan Rabu
Menu .:. Ikan pekasam

















Lokasi ketiga .:. Padang Tengah Aloq Staq
Menu .:. Satay ikan + dadih/ jeli kelapa











poyo ja ai.. bajet sibuk.. padahal tak pun.. bebuat je tuh... haha..












Dah tamat jugak kisah ini.. kisah yang bertangguh sedekad lamanya... akhir kata dari saya, thank you sebab sudi baca dan sudi tunggu dengan kehadiran entri2 ni....




Jumpa lagiiii.......

You Might Also Like

0 comments

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored