sembang gegurl .:. Safi Balqis Pelembap Muka Hydragel

3:00 PM

Dah lama nak share.. hari ni baru berkesempatan....

Assalamualaikum... selamat sejahtera... apa habaq...??

Hari ni nak share pasal benda alah ni... entri ini tidak berbayar ye... ai share sebab ai rasa benda ni best.. best bagi ioll tak tentu best untuk uolls jugak...


Pakai moisturizer ni dah dalam 4 bulan macam tu.. rasa sejuk bila pakai and dia tak lah berminyak.. senang nak di serap oleh kulit since base dia 02... nama pun hydragel facial moisturizer.. kannn... lepas apply moisturizer ni, boleh straight away pakai foundation or etc.. dia sangat cepat kering... tapi, for me, I still wait sebab nak kesan yang maksimum.. haha..




ni lah benda alahnye...

Kulit pun tak kering kalau pakai... tapi, dalam banyak2 supermarket or farmasi, aku tak pernah nampak ianya dijual.... yang ni pun ibu yang beli... she said she bought it at Giant.. tapi, ai tengok tak dak pun... tak tau lah nak cari kat mana lepas ni... ai dah tanya most supermarket, dia cakap yang ni memang tak masuk dekat store derang...

Hari tu, kulit bawah mata abah macam kering, kulit mengelupas and bengkak... then, ai try sapu this moisturuzer, dengan sekali sapuan, kulit yang mengelupas dan kering tu pulih dengan pantas.. kurang banyaklah.. then, abah sapu lagi 2 3 kali, terus hilang... alhamdulillah...

As stated kat atas tu, sesuai untuk kulit berminyak.. tapi, kulit ai bukan jenis macam tu,, kulit ai, jenis kulit normal.. jadi, effect dia mungkin berbeza mengikut jenis kulit.... cerah sempurna tak kulit muka ai sekarang...??? hahahaha... *tumpang perasan sat..*

You Might Also Like

6 comments

  1. ni mesti water based moisturiser kan?tu yang best tu...akk tak penah try lg.. tp ssh juga kalau cari2 tak jumpa kan...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah.. based dia moisturiser.. best sangat ni.. tapi, susah nak jumpa.. tu yang kurang best...

      Delete
  2. woaaah.. CT guna hydragel hadalabo tapi haaa kalo beli memang melebur duit. cuma tahan sampai 5 bulan. tak pernah tengok ni safi kaler oren ni hehehe..

    mana mau cari lepaih habis ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh.. hadalabo pun okey kan... tapi, tak pernah try lah... 5 bulan ? lama tu... jimat2..

      As for now, jumpa kat beberapa tempat je... huk2

      Delete
  3. Utk moisturiser akak prefer yg ada aloe vera :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe... yang ni takde aloe vera.. ade, alor merah... hek2

      Delete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored