I don't have friends, I have families ~

1:08 PM

Assalamualaikumm...

Cik Kiah muncul kembali.. Cik Kiah macam chipsmore kan... kala hujung minggu ja muncul.. arghh...!! mana entah semangat dan iltizam yang Cik Kiah tanam.. agaknya Cik Kiah lupa nak taruk baja.. tu yang tumbuh mekar.. haha...

Ape kehei nye bahasakan diri sendiri sebagai Cik Kiah... tak dak motip langsung lah.. haihhh... baru lepas menyaksikan cerita Fast 7.. tu pun sekadar online.. orang lain tengok dah lama dah... ai baru nak tengok ~ cerita dah basi lah oiii... lembab nau ko ni Zafirah oii...

Ai memang peminat 'tegar' cerita FF ni.. yang boleh terkenan tu masa tengok cerita 2 Fast 2 Furious masa zaman sekolah2 dulu.. tu pun, TV3 yang tunjuk.. than you TV3.. since that, memang terjatuh cinta dengan cerita ni.. minat kereta.. minat benda lelaju.. minat Paul Walker... minat Vin Diesel.. semualah... letih lah nak senaraikan semua...

Tapi.... ending cerita Fast 7 ni.. syahdu nya weii... adeh! part suruh Rome dia untuk 2 seconds.. huh! part flash back balik...  okey! you are done here Paul... sorry tak sempat nak bawak hang ke jalan yang benar.. jalan yang lebih cerah...

Dialog dia untuk kali ni pun banyak yang ala2 sentimental... banyak jugak part yang buat aku berhenti bernafas seketika... *ergh.. nak start tipu dah la tu... hehe...* metafora sangat kan.. tak lah.. cume rasa berdebar... tapi, mind set dah cakap, hero takkan mati.. mesti hero menang.. heee...

Part paling nervous, masa kereta meluncur keluar dari heli.. mak eii ~ sentap weh.. terjun dari belakang.. huarghhh!!!!! Rome punya part yang kelakar.. haha... arghh!! tak payah nak review bebanyak kot.. aku rasa, majoriti dah tengok....... ke ada lagi yang belum.. bukan tak teruja nak tengok kat panggung.. tapi, tak dak geng.. dengan kena book awalnya... kalau kat Melaka dulu, tak paa... depa "on" ja... okey ~ time flies.. admit it please...

Oh... by the way.. tajuk tu suka tak..?? kalau suka, jadilah family ai jugak.. family alam maya.. in sha Allah mungkin jugak bertemu di alam nyata.. looking forward to see it ~ bubye.. amigos.. ai berambus ~

You Might Also Like

3 comments

  1. kak ooooi mana hilang ni ???? babap mau babap ? hahaha muncul skali skala..

    ReplyDelete
  2. Firah,...nasib baik dah muncul balik :)

    ReplyDelete
  3. Siti .:. Ni haaa... hujan buat Zaf "terlemas" kekadang.. haha

    Kak Farrah .:. hahaha.. nasib baik ade orang ingat kite lagi...

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored