Kisah Pilihan Raya Kecil Permatang Pauh

8:54 AM

Assalamualaikum...

Selamat pagi.. selamat sejahtera.... namaste... sudahhh.. nanti makin panjang dan tiada penutup.. what's your planned for today..?? outing with family?? lepaking at home with family... what ver your activity, hope it will be doing well and great...

Semalam pergi Bukit Indera Muda untuk ambil baju.. baju raya dah siap....!! yeay... yippie... yuppiee... argh.. macam bebudak pulak.. kannn... nak pi Bukit Indera Muda kena lalu Permatang Pauh.. kebetulan semalam, hari penamaan calon....
Sampai kat traffic light nak masuk ke Permatang Pauh, terdengar siren polis.. pandang cermin sisi, nampaklah kereta serba hitam.. tinted.. memang tak nampak dalam.. plat "W" .. I bet mesti bini Anuar... ya lahh.. sapa lagi yang nak datang out from Penang kalau bukan deme kan...

Entah.. semalam tak kira pulak berapa biji kereta.. tapi, as soon as masuk Permatang Pauh ja, haruslah jam.. and deme stuck kat depan since deme jalan dulu.. ya lorh ~ "orang besaq" memang ada kelebihan tu.. tak payah tunggu traffic light.. tak payah nak bersesak sangat... haish... ~~~

Tapi, nak ceritanya memang ramailah.. bendera pun naik banyak dah.. tapi, tak sehebat dulu kot.. bendera pun tak banyak sangat.. anak2 muda dengan bendera and tshirt mengikut parti, haruslah ramai...

Melalui berita semalam, salah seorang daripada calon bebas menarik diri sebabnya ada calon bebas yang lain.. hurmh.. tak pe lah.. kepada calon yang bertanding, seoga berjaya.. bila dah menang nanti, jangan lupakan rakyat jelata.. boleh aku menumpang dedua kaki walaupun tak mengundi disana.. hehe

You Might Also Like

2 comments

  1. Assalam siti,
    waaaa
    cepatnya baju raya uols siap :)
    baguih3

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored