TEMPAT MAKAN BEST .:. kedai bawah rumah ~~~ L.A. Tea Garden, Sungai Dua

1:38 PM


Assalamualaikum.. kite baru sahaja menjejakkan kaki dengan selamat di negeri tercinta.. *erk...*
kite rase kite banyak hutang jejalan rumah korang kan.. haish.. kite cuba ye sebab hujung minggi nu kite takdop kat rumah lagi.. eh.. ter kecek Kelate pulop.. heeee

Sabar ye... nanti kite cerita apa yang berlaku minggu lepas dan dua minggu lepas... tapi, memang makan masa lah.. boleh sabar tak..?? boleh laa... boleh laa.. *sambil buat muka manja dan comel tahap empat...*

Okey.. ni cerita lama sebenarnya... bila belek dalam phone balik, tengok2 yang ni tak cerita lagi..  kisahnya.. makan... sebab dah tak tahu naka makan kat mana lagi, hari tu ibu ajak pi area Sungai Dua... sana memang banyaklah kedai makannya.. pilih, tunjuk dan stop sahaja... Sg Dua memang terkenal dengan mee udang dan char kuey tewo.. tapi, ibu is not like that type... ibu tak berapa gemar makanan macam tu.. bukan macam iolls.. haha...

Kedai kat sana memang bersaing dengan sengit.. cantik2 kedainya... ibu memilih untuk makan di sini....



haaa... kedai ni namanya L.A Tea Garden.. kenap..?? iolls pun tak tahu.. abah ada tanya jugak dekat cashier dia.. tapi, no answer.. mihmih..

Iolls suka konsep kedai ni... lebih kepada bawah rumah, tepi rumah... ada satu bahagian tu macam makan dalam rumah dia.. ada set meja makan macam kat rumah.. tikar getah... iolls rasa dia, a part of rumah dia, dia "bukakkan" untuk menjadi a pert of their bussiness...

Kat sini dia serve tea in a pot jugak.. ala2 restoran or cafe... makanan dia punya rege as standard dengan outlook apperance dia lah kan... paham..??? 

Iolss order kuey teow kungfu, ibu nasi goreng ikan masin, abah nasi goreng kampung.. rasa dia memang sedap.. tapi, alahai portion dia sangatlah comel.. ni, kalau abang yang makan, mahu berpinggan-pinggan... ehh.. tapi, pinggan dia memang besaq.. heee...

Iolls order laici kang.. tapi an.. sampah banyak.. sampah tu macam rumpai laut.. dan sebagainya lah.. kacang tak dak.. sobb.. iolls suka kacang.. 




tu yang paling dalam tu lah yang iolls cakap yang bawah rumah tu...




suasana dalam kedai tu..




kuey teow kungfu iolls...




laici kang ku dan teh tarik abah....




kedai bawah rumah yang di maksudkan...

iolls ada post gambar kedai ni dekat moment WeChat.. then ada orang komen yang kedai ni, western food dia memang da-bomb.. beyeh dih.. lain kali kita terai western food pulop....

You Might Also Like

4 comments

  1. dekat rumah ade jgak bawah mcam ni , orang panggil kolong . boleh la bukak kedai pasni . huhuuu

    ReplyDelete
  2. Parihh .:. silalah.. mana tahu ada rezeki meniaga kan....

    ReplyDelete
  3. Assalam siti,
    waaaaaaaaa
    unique concept laaaaaa
    jimat buat kedai bawah rumah he3

    ReplyDelete
  4. Kak sha .:. haah.. tak gaduh bayar sewa.. cantik pun cantik...

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored