Secret Recipe, Bandar Sunway ~~ my treat..!!!

1:28 PM

Assalamualaikum... 

Selamat hari Rabu.. 
oh yeahh!! esok last day kerja tu yang ngengade sikit nih.. hari rabu memanglah hari yang dinanti2kan selain daripada hari Khamis.. muhehe..

Sebelum tu, nak mintak mahap lah ye sebabnya watermark memcam sangat dah.. sebabnya buat watermark online ja since dah terlampau malaih tak sempat nak ngedit kat rumah... gambar pun tak sempat nak resize.. tu yang malaih lagi nak cerita benda2 menarik tu.. tahun depan gamaknya baru siap upload.. hehe...
Minggu ni tak dop rumah lagi.. hehe.. kerja jalan je kan... tak pe.. bukan selalu... tak tahu lagi ada kesempatan lagi ke tak next time.. entah2, lepas habis taip entri ni, dah selamat.. heee..

Semalam makan Secret Recipe.. sebenarnya dah janji nak makan SR masa kat Teh Tarik Place lagi... hehe.. this time, my treat... 

Untuk abah, this is the first time my treat.. untuk foods lah.. untuk cake, dah banyak kali sangat dah.. kalau selalu, boleh muak  muntah.. hehe... ibu...??? banyak kali dah.. biarlah deme merasa makan makanan mahal sekali sekala.. *mahal kew..??? hew hew hew..* since anak2 pun dah besar and bekerjaya.. dulu nak rasa, pikiorkan anak.. ye dak.. selagi mampu... berbaktilah... kan kan kan.... ehh.. tapi, abah cakap Dikdik pernah belanja abah makan dah..

Udah ye cerita bab tu.. kang, tak memasal nangeh pulak kat opis ni karang...  banjir......

Tengok je lah bawah...




Mine.. butterscoth latte.. sedappp!!! tahu dah kan..?? hehe.. ibu minum ice blended chocolate whike abah air kosong ja... ibu kata air dia sedap... punya lapaq, laju je dia minum.. alih2 dia suruh habiskan sesiap, nanti dah tak sedap.. alasan ea ibuuu...

Makanan sampai agak lewat even tak ramai.. sabor je lah...




Ibu punya.. curry seafood laksa.. dah tahu dap kesedapan dia.. abah cakap, bau dia memang mabeles...




Mine.. noodle in tomyam soup.. kenapa tak tomyam kung.. sebab iolls tak gemar udang sangat.. boleh2 je.. iolss suka sotong lagik.. sebab tu Dikdik kata iolls pun macam sotong.. eh2... akak kau yang comel ni kau katakan sotong.. sobb...

Abah punya SR fried rice satay.. tak snap pun since abah punya yang last sekali sampai and iolls and ibu tengah sibuk ngap.. hehe.. semalam tak order kek pun.. nak habiskan makanan pun punya mengah.. adehh ~~~ kembung perut... 

Abah suka my tomyam.. abah cakap next time nak order yang ni lah.. hehe.... tak kisah lah abah.. asalkan abah happy.. mini you ni pun happy jugak.. eh.. mini pulak.. your daughter lah.. ahaha..

Itu sahaja cerita semalam.. tunggu esok pulak untuk cerita malam i.. hehe.... ohh.. nanti malam kalau sempat, iolls sambung cerita.. ini kali, cerita lain ea....

You Might Also Like

4 comments

  1. seronok dapat belanja parents :D saya pun kalau ada duit, saya belanja. hehehehe... tapi saya x pernah lagi try makanan lain selain kek dekat secret recipe.

    ReplyDelete
  2. Teringat pulak parents kita kat kampung. :')

    ReplyDelete
  3. Assalam siti,
    he3
    SR memang sodap kan3

    ReplyDelete
  4. Sedappppppnya! Akak suka makan tomyam SR :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored