TEMPAT MAKAN BEST .:. Seoul in Sunway!

10:30 AM


tajuk nak gempakkk !!!

Assalamualaikum.... mengkome2 tengah buat apa tu..?? sihat dok hari ni..?? alhamdulillah.... ni cerita minggu lepas jugak ni... sabor je lah kan.. cerita dah basi baru nak stroy... tak pe kan... mihmihmih...

Pernah pergi Seoul...?? untunglah.. mesti seronok kan.... ai pun pernah jugak.. tapi, Seoul yang dalam Malaysia ja... kat Melaka dengan kat Penang... kat Penang yang ni kali kedua punya.. hehe.... mesti pikior kan.. tak logik betul minah ni... tak percaya..??? percayalahhhh... *ala2 CTDK nyanyi...*
Seoul yang dimaksudkan ialah Seoul Garden.... maybe sebelum2 ni ai dah pernah up kan entri ke Seoul bersama teman2. tapi, hari ni bersama family tercinta pulak.... this is the first time for abah, ibu and adik.... memula bang cakap, dia tak makan... orang dah sampai baru dia WhatsApp nak ikut jugak.. memang kena tinggal lah kan...

Setahu ai, Seoul Garden kat Sunway ni baru ja bukak.. since bila, aku tak sure.. sebab bukan selalu pun pi Sunway even dekat.. malas ~~~ malam tu kena amek tomyam sebab sup ayam tak dak dalam senarai.. ai pernah rasa dah tomyam, tak best.. tapi, sebab no choice, kena jugak.. bukan tak dak pilihan untuk kuah.. ada tu ada.. ta[i, kebanyakkan based on Korean taste.. ai takut tak kena tekak ai, tekak kami... so, sebab tu tak amek yang korean style...

Service derang memang tip top.. siap tolong amekkan air... datang berborak.. derang cakap memang derang kena buat macam tu... dulu tak de pun.. entah ~ maybe rules baru... abah makan nasi goreng dengan ayam yang dicampur adukkan.... ibu pulak suka sangat dengan ABC dia... ai dengan adik, asyik dok panggang ayam and daging..

Masa berborak tu, tanyalah adik yang layan kami tu.. dia cakap, ada ja sup ayam.. derang boleh buat.. haishhh.. menyesallll ~~~ tak habis pun satu jug tomyam tu.. kalau sup, dah lama settle... huhu.. ibu cakap tak mau pi dah.. ni semua gara2 tomyam...

Maaflah sebab tak banyak gambar.. sebab pi malam kan... dok kejaq waktu makan je lah kejanya.. lepas makan, semua tersandaq.. dah macam ulaq sawa.. nak jalan pun malas.. abah lagi lah.. makan sikit ja... anyway, aku happy sebab at least depa dapat rasa makan macam tu... ibu cakap ibu suka Johnny's lagi... ye lah tu... ayat nak "jack" pi Johnny's lagi lah tu,,, huhu







Tak banyak pun gambaq... nampak tak betapa pemalas sampai watermark pun tak do.. zafirah zafirahhh... ohoiii...

Tu je lah nak cerita... sapa nak pi Seol Garden tu, sila kosongkan perut dahulu ye... by the way, pada hari yang sama ni jugak.. siangnya kami dah makan kenduri.. bukan kenduri Siti ye... kenduri anak kawan abah... pi pun dah lewat..  jadi, makan malam tu tak banyak sangatlah....

You Might Also Like

4 comments

  1. hehe. kite korea dalam/luar malaysia semua tak pernah pergi lagi :')

    ReplyDelete
  2. Assalam siti,
    akak dedolu pi wajib amek tomyam
    tapi bila dah ada anak ni kena tukor sup la pulop
    ater anak tak makan pedas kekdahnya he3

    ReplyDelete
  3. ohh..Seoul Garden...pernah mkn..mmg sedap dan puas hati..harga tu yg x tahan..x boleh selalu

    ReplyDelete
  4. nak pergi lagi utk 2nd time..hihi

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored