Tuah Kesayangan ~~~

1:13 PM

Assalamualaikum...

Rasa terhibur.. rasa rindu... rasa tak sabar.. semuanya sebab kan Si Tuah... Tuah..?? apakah gerangannya...?? cinta hati baru family kami... 
Tuah ni adalah seekor kucing.. anak kepada Tompok.. 5 ekor sekali Si Tompok ni beranak.. kalau nak ditengokkan perutnya, kecil sahaja.. mesti tak expect dalam perut tu ada 5 ekor... sebaliknya dengan Maya... perut dia besaqqq... tapi, anak dia 3 ekor ja... phew ~~

Anak2 Tompok: 2 cicak, 2 putih seekor lagi cicak dan putih.. boleh bayangkan...?? tak boleh ea..?? meh tengok bawah ni.. hehe... adik namakan yang cicak lagi satu as Akin since dia pakai stokin.. yang mix cicak and putih tu as Jebat.. lagi dua belum ada nama sebab depa tu liar lagi... mihmihmih






Ni masa kecik.. now dah besaq sikit....

Dalam semua ni, seekor ni lah yang paling aktif.. kuat makan.. mudah mesra.. penyanyang.. manja.. mudah mengambil hati.. alahaaaiii ~~~ semualah tentang dia... geram aii ~ dulu kecik2, dia ja yang nak dekat orang.. tapi, sekarang dah besar sikit, semua dah mula menjinakkan diri sendiri.. mihmih.. tapi, yang paling aku sayang, tetap Tuah...

Kenapa Tuah...?? sebab memula aku panggil dia Si Juah.. so, ibu cakap, panggil Tuah la... Tuah pun hokey.. jantinanya tak nampak lagi.. tapi, kalau dia betina, alamakkk!! takkan Tuah jugak.. biorlah.. dia dah kenai nama dia Tuah.. takkan nak tukaq pulak...

Manja teramat sangat.. kalau dah penat main, and kebetulan kita ada kat situ, dia datang menempel dekat kita.. belai2 sekejap, then.. selamat... ada sekali tu, dia tidur atas riba.. aku berkira2 untuk meletakkannya di bawah sebab ada urusan yang harus dilaksanakan... asal nak angkat ja, dia terjaga.. alahaaiii ~ dah macam baby... setelah beberapa kali gagal, *takkan nak gagal selamanya kan*... aku berjaya jugak meletakkannya dibawah.. sebab takut dia perasan kehilangan "tilam" yang empuk, aku letakkannya dia atas selipar... omey angat ~ agak aku nak berdiri ja, dia bukak mata.. kenalah belai2 balik.. adalah beberapa kali perbuatan ini berulang... yang last tu, bila dia sedar dia keseorangan kesekoran, *eh.. macam tak pernah dengar pulak perkataan ni.. maaf pencinta bahasa..* dia bangun and baring sebelah kakiku.. auchhh ~~ you make my heart melt...

Nanti ai tunjuk si Tuah ye.. PC bebai la pulak.. dari tadi tak nak naik images.. macam mana nak upload.. huh!!!



You Might Also Like

5 comments

  1. ohh....cite pasal tucin ke :-)

    ReplyDelete
  2. Hihihi kalau tetiba Tuah tu betina letak nama Sri Tuah lah..tak pun Teja Tuah ke ;)

    ReplyDelete
  3. Sis JM .:. haah.. hehe...

    Kak Farrah .:. Teja Tuah... wahaha.. macam sedap je... tapi panjang sangat.. nanti tinggal yang pendek ja.. hehe

    AS .:. Wasalam... kucing liar ja asalnya... bagi makan, then jadi macam tu....

    ReplyDelete
  4. kekalkan je Tuah hehehe..kucing adik sepupu nama Tuah jugak walau betina.. tapi taaaapi.. dia tomboy.. sampai ke sudah x mngandung wakakaka..

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored