What YOU should know!!

1:24 PM


Assalamualaikum....

Hari ni rajin sikit, up 2 entri sekali kan.. rajin-rajinkanlah membaca ye.. takpanjang pun.. pendek pun idak ler sangat..

Haaa.. kali ni nak terjah sikit pasal isu semasa.. hehe.. bajet wartawan ja minah sorang ni... Tadi dapat call dari no ni.. 0320544672, 0320544670 and 0320340777.. three in a row sekali dia call...

Tak sempat nak angkat, since tengah busy.. but, dalam hati eager nak tahu, who's calling me.. mana tahu ada rezeki menanti ka.. hehe.. *berangan sat..* just now, I Google "ed".. sekarang kan zaman teknologi.. dunia di hujung jari.. yang membezakannya, baik or buruk sahaja.. so, YOU better watch out keh.. tak mo nakal2..

Carian Google menunjukkan ia datangnya dari syarikat insurans AIA.. haih.. sapalah yang dok bagi aku punya nombor telefon ni.. nak kena babap..??? daripada carian Google jugak menunjukkan, ada jugak yang try call nombor tu balik, tapi nombor tu not available...

So, kalau anda malas/ tak dak masa/ tak dak hati/ tak kuasa, sila ambil langkah mudah yakni jangan angkat bila nombor tu call ye.. dan sekiranya anda seorang yang sangat rajin/ mempunyai banyak masa/ peramah/ kaki prank.. bolehlah angkat serta melayani niat "baik" di hati mereka... mihmihmih...

You Might Also Like

5 comments

  1. Frust kan bila ada pihak yg leaked info peribadi kita pada ejen2 ni. Akak pernah, baru seminggu buka akaun kat satu bank ni, kebetulan baru tukar phone no, dua tiga hari tu berderet ejen AIA kol. Dah ckp tak minat pun esok lusa kol pakai nombor lain pulak.

    ReplyDelete
  2. kerap gak terima call dari 'someone'yg kita x suka ni..terutama egen insuran...bila dha terangkat terpaksa menolak dengan baik

    ReplyDelete
  3. Assalam siti,
    he3
    akak angkat jer
    then kabor 'takpa saya tak berminat' :)

    ReplyDelete
  4. Kak Farrah .:. Tu lah... sapalah yang seronok sangat dapat untung atas angin tu... haih..

    Sis JM & AS.:. deme susah nak paham lah.. dah cakap tak nak, nak jugak membebel...

    ReplyDelete
  5. kalo CT no pelik2 mmg malas nak angkat.. tapi tu la.. kang kot orang panggil intrview ke apa ke.. kalo no belakang 100 200 300 memang harapan lew nak angkat..

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored