Yippie ~~~ coverage kini bermula...

7:42 AM


Assalamualaikum... 
Selamat pagi.. Good morning...

semalam cakap nak up satu entri kan.. tetapi disebabkan keletihan yang menggunung, pengsan.. nape ea..?? kalau esok kerja, malam ja mesti lemau.. cuba kalau esok cuti, segar bugar je mata.. alahaiiii.. nyampah ai taw...

Cerita dia pasal Unifi.. haaaa... jangan tak tahu.. Unifi sekarang dah ada coverage di sekitar kawasan rumahku, Perai.... yippie ~~~ seronok tak terkira... *over sangat kan..* sebenarnya, masa memula nak pasang Streamyx tu dulu, memang nak Unifi.. tapi, time tu tak dak coverage lagi kat kawasan rumah tu.. so, accept and go on je lah dop..???
Semalam deme call, kata nya nak upgrade kan cable ke fiber optik, then tambah kuota kelajuan kepada 5MB.. sebelum ni, 4MB.. kemudian, diberi jugak Hypp TV punya modem... tapi, iolls dah ada Astro.. acano..?? dia kata tak pe, kalau tak nak gune, boleh simpan... iolls yang dah teruja ni pun, terus bersetuju...

Oh yeah.. cable fiber optik ni memang best tau.. * ye ye je kan...* tak lah.. ini serius.. dia memang dapat menghubungkan medium-medium perhubungan dengan pantas... macam Maxis.. bak kata akak yang call iolls semalam lah kan.. sapa yang tak setuju tu, sila refer dengan akak semalam balik ye.. nanti PM iolls, iolls bagi no tepon akak tu.. mihmihmih.... 

Lepas tu, iolls call abah nak bagu tahu pasal ni.. abah cakap, nanti kita slow talk dengan ibu... hehe.. tapi an abah, iolls dah agreed... ^_^ then, abah cakap, if dah agreed, okey lah.. what can we do.. tapi, sempat lagi nak patah balik if you want.. abah kata, it's okay..!!!

Tak lupa jugak.. dia ada kontrak ye... 24 months if I'm not mistaken... pemasangan semua percuma...iolls ada cakap dekat abah, kita try lah dulu Hypp TV tu dulu, if it's okey, then we'll remove the other one.. paham..?? tak paham, pikir lelaju nak bagi paham ye.. hehe...

Tu je lah nak ceritanya.. habis dah.. jom work..!! hehe.. selemat beramal... ehh.. selamat bekerja.. jangan lupa selawat dan baca doa sebelum memulakan kerja.. semoga segalanya dipermudahkan... 

You Might Also Like

4 comments

  1. Assalam siti,
    akak masih blur pasai unifi punya tv tu
    he3
    macam astro gak ka???????

    ReplyDelete
  2. orang kata better pakai unifi drpd astrok. entahlah betul ke idok. kalau lagi bagus, habaq mai naaa.. =D

    ReplyDelete
  3. Huhuhu coverage unifi masih tak nampak bayang di area umah akak.

    ReplyDelete
  4. Kak Sha .:. haah.. dia macam Astro lah.. tapi brand lain.. hehe..

    Gee .:. okeh!! nanti kalau dah jadi pengguna Unifi, kasi review satu kali...

    kak Farrah .:. hehe..d alam perjalanan tu kak... kenderaan banyak.. tu yang sampai lewat sikit tu.. hehe

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored