Movie Review .:. Minions

2:30 PM


Assalamualaikum...

Minions yang comel tu dah beberapa hari or maybe weeks kat panggung.. uolls dah tengok belum... semalam berkesempatan untuk menyaksikan aksi kecomelan Minions ni.. kat Sunway ja.. 

To me, honestly, iolls ada rasa "kureng" sikit.. sebab nya... ini kan cerita Minions.. dah sah-sah Minions tu cakap iolls tak paham.. tak tahu lah kalau uolls paham kan.. hik hik.. ada lah butir yang dia cakap tu.. paham jugak.. tapi, mostly... memang tak paham lah... dah kalau tak paham, macam mana nak menghayati cerita kan... so, bila tak menghayati, ada lah kekurangan disitu...

Iolls rasa kalau time Minions tu cakap, then ada subtittle kat bawah, lagi mabeles.. jangan cakap penulis script pun tak paham ea.. tumbuk lelaju jugak satgi... apa salahnya kan letak subtittle... 


Cerita dia pasal 3 ekor Minions yang nak mencuba untuk mengubah nasib kaum deme... sebenarnya yang sekor lagi tu, terpaksa.. but, at least dia telah berjaya membuktikannya... name deme, Kevin, Stuart and Bob.. Bob yang paling omey ~

Kalau bawak, bebudak okey je kalau nak tengok.. deme bukan kisah sangat kan Minions tu nak cakap ape.. janji deme boleh gelak an.. orang dewasa/ mak-mak budak/ apak-apak budak/ jelitawan/ dermawan/ macam iolls dan uolls mesti lah akan ada rasa kurangnya disitu jugakk.. or maybe tak... ya lorh ~ opinion lelain maa...

Umpama cerita dinosour, tapi dinosour nya ada sikit ja.. haaa.. macam tu lah contoh yang iolls bagi dekat Mr Wonderwall semalam.. hehe... anyway, you can still laugh even ada part macam blur-blur...

Oh.. the Minions ada cakap bahasa Melayu jugak... dia cakap, terima kasih.. yang ini, iolls tak tipu... serius...! interesting part, one of the belakang tadbir punya orang, ada orang Islam.. tak sure Malaysian or what... tapi, at least he was there...




Yang bakal menonton, selamat me Minions kan diri... 

You Might Also Like

12 comments

  1. Teringin nak tengok minion nie, cute... Zumal terjah dari #bloggerutara

    ReplyDelete
  2. Thank you singgah #bloggerutara ^_^

    ReplyDelete
  3. Ala tak ber apa best ek..baru nk bawak emir pi tgk.. :) #bloggerutara

    ReplyDelete
  4. salam kenal ya dri bloger utara...

    ReplyDelete
  5. tak berkesempatan lagi nk tengok

    ReplyDelete
  6. kalau ckp xfaham..mmg sis JM reject awal2...kang berdengkur lak dalam tu

    ReplyDelete
  7. nak teeeeengokk!!! comel sangat ni.. len kali ajak laaaa itew..

    ReplyDelete
  8. anak2 pun ada ajak jugak lepas tengok Jurassic World hari tu.. tapi memandangkan bulan posa, macam malas nak terjah panggung wayang..

    ReplyDelete
  9. Tak tengok citer ni... M diaorg sangat comel hahaha

    ReplyDelete
  10. Adoi tak pergi tengok lagi. Anak saya tak brapa beri tumpuan suka jalan2 dalam panggung, ganggu orang sebelah

    ReplyDelete
  11. Assalam Siti,
    he3
    minions tu kecek logaht mata siti???? :P

    #BloggerUtara

    ReplyDelete
  12. ga heran juga sih, si pencipta karakter minion Pierre Coffin itu ibunya seorang penulis novel terkenal di indonesia "NH Dini",
    jadi minion pake kata2 dari bahasa seperti "Terima kasih" ya lumrah.. hehe
    BTW nice blog..
    ditunggu kunjungan baliknya :D
    http://wischain.blogspot.sg/

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored