#Cabaran20Hari - Kuih Kegemaran di Bulan Puasa (Day 7)

6:45 AM


Assalamualaikum...

Day 7 with a mission... mission hari ni "Kuih Kegemaran di Bulan Puasa " ....




 Atenye, aku memang makan ja apa semua.. tak da lah memilih pun....  tapi dalam entri #Cabaran20Hari - Menu Wajib Bulan Puasa (Day 4), aku ada bagi tau tentang kuih pelita.. haah.. time puasa mesti nampak kuih pelita ni.. time tak puasa, tak nampak pulak... nampak pun, buat-buat tak nampak... adehdehdeh ~~

Selain daripada tu, kuih apa lagi ea.. kenapa aku macam tadak taste sangat ni.. hahaha... ehh... aku memang jenis tak memilih sangat.. main bedal je kalau bab makan.. tu yang tak kisah sangat.. aku suka kuih donut, cucoq badak, cucoq keria, cekodok (paling win arwah tok punya cekodok...) ... tapi, hari-hari biasa pun memang aku suka jugak....

Haih.. tak kisah lah kan.. perut ni tak memilih, janji tekak boleh telan.. kalau sedap, esok beli lagi.. kalau tak sedap, esok, bubye ~~ bab memilih bila mencari calon suami.. hahaha.. itu memang pilih.. ehh.. topik kelaut pulak.. sudah!! better back off daripada sembang ngengarut nanti... 

You Might Also Like

6 comments

  1. Assalam Siti,
    bertingkek2 kueh uols ssooookaaaa nooooo
    baguih3 tak memilih makan
    senang sok suami nak sara he3 :P

    #BloggerUtara

    ReplyDelete
  2. Zumal suka juga kuih pelita nie...

    ReplyDelete
  3. Akak boleh je makan kuih pelita tiap2 hari heheheh lagi satu buah melaka/onde2!

    ReplyDelete
  4. Kuih pelita tu x jumpa lg yg sedap..

    ReplyDelete
  5. wahhh bagus, tekak tak memilih, telan semua ni...kita boleh geng :D

    ReplyDelete
  6. Kuih pelita ekin minat tapi masa kat kelantan dulu... Kat kedah xsedap kuih tepung pelita tu

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored