#Cabaran20Hari - Pengalaman Pahit di Bulan Puasa (Day 5)

4:00 PM


Assalamualaikum....

Kembali bersiaran....

Overslept yesterday and yet is still sleepy.. hate when this happened! grrrr ~~~

#Cabaran20Hari untuk day 5 bertajuk "Pengalaman Pahit di Bulan Puasa"... yeah yeah yeah... semua orang ada good and bad things happened in life.. sometimes it happened in the same time.. so, for the past few years, kenangan pahit...?? pikior jap...

Urghhh!! caused I always let bygone be bygone, so acano nak ingat ni... nak-nak bad things kan... oh yeah! maybe ada some yang berlegar-legar.. tahun pertama kat Melaka, Nik, Jaja, Faezah and me dah janji nak bukak posa sesama dengan dak Emerald, Paan, Yan, Dwen, Mirul, Ajak... janji nak pi shopping kat bazaar Peringgit then berbuka bersama... unfortunately, we are late on that day.. but, sorry I can't remember why.. so, dak Emerald call and cakap Yan dah mengamuk-ngamuk... dia cakap, bazaar dah tadak apa dah.. semua habis... tu kira first time bukak puasa bersama and without anything to eat and drink.. pahit ka..?? tak sangat kan.. rasa macam manis-manis ja.. manis tu terasa sampai sekarang.. tak tahulah kalau dak Emerald treat it as bad memories kan sebab kena tunggu iolls.... sorry guys ~


*credit to Google


Kejadian macam tu pun pernah berlaku jugak sewaktu dengan Shida... tapi, iolls memang tak boleh nak capture sangat those things... then, pernah demam berjemaah dengan Nik time puasa.. al kekdahnya, tidur ja seharian... ehh.. entah la... macam banyak good memories as compared to bad memories.. sorry, can't share to much because of limted "resources" ... hehe 

Kalau bab mercun, memang iolls tak main sangat... ibu and abah tak galakkan pun.. kalau beli pun sekadar bunga api yang batang besi or batang merah tu.. dengan mercun pop-pop... not interesting is it..?? but, I've enjoyed it throught the time..


You Might Also Like

10 comments

  1. Betul tu, selalunya kita tak ingat pun bende2 pahit nie. selalunya kita ingat bende yang manis2 je kan.

    ReplyDelete
  2. Zumal pernah kerja jauh dari rumah, balik lewat. Nak beli juadah semua tempat dah habis. Akhirnya Zumal dan family makan kurma dan air masak je lepas tu baru masak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe macam tak brapa pahit Ja zumal.
      Rasanya kisah saya lebih pahit

      Delete
  3. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  4. Susah sebenarnya tajuk cabaran kali ini tapi cuma nak lihat sejauh mana kita mampu membawa tajuk ini sebaik mungkin. Tahniah zafitah... Opss zafirah kerana berani mencuba

    ReplyDelete
  5. xda bnda nk makan?time tu msti rs sadis tp bl2 pk tu la memori yg best dgn kwn2

    ReplyDelete
  6. Assalam siti,
    haaa
    boboboy sekarang ni tetiap malam dok pulun maen mercun pop pop & munge api dia :p
    tapi dengan pemantauan rapat Ayah la kan3

    #BloggerUtara

    ReplyDelete
  7. Sayapun x main mercun setakat yg pop pop tu je lah..

    ReplyDelete
  8. bgus zafirah ni, xigt sangat bad things....bagus... kita kenalah igt benda yang baik2 jer kan...bad things ni, lupakan jelah....heheheh :D

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored