KL dengan malang yang tak berbau PART 2

2:00 PM


Entri auto publish ~

Assalamualaikum... hari ni ada training lagi dekat Hotel Jen Penang... sebab tu tak boleh nak up entri pada waktu yang dikehendaki.. maka, auto publish menjadi pilihan.. nanti malam, nak start #projekbiskutraya dah... and if sempat, malam ni aku BW and balas komen ye.. kalau tak sempat, esok lah ea...

Dikdik balik malam ni.. teruja pulak tau adik kesayangan aka partner in crime aka partner gaduh tu nak balik.. indu dah ni.. ~ hek hek...

Moh sambung cerita yang dah basi.. yang dah sebulan lebih bertangguh.. Malam itu, tidur dengan penuh berhati-hati takut Dikdik sepak kaki.... kalau tak ingat pasepa, meh tengok sini... so, next morning as told you in the entry before, ibu dh sah-sah la nak pi Jalan Masjid India bagai.. port dia dah kalau pi KL tu...

Selalu yang jadi mangsa, haruslah aku.. Dikdik dia tak berapa suka tempat panaih lit lit ni.. dia allergic.. heh heh.... pagi tu breakfast dekat Nasi Lemak Antarabangsa... perghhh ~~ pepagi lagi dah ramai.. biaq betikkkk !!!






Antara lauknya... ayam goreng.. paru goreng... yummeh ~

Dekat Nasi Lemak Antarabangsa ni jugakla first time aku dengar teh cam.. hampa pernah dengaq..?? teh cam ni lebih kurang macam Neslo gittew ~~ boleh tau pun sebab si Dikdik order.. kalau dia tak order, memang aku pun tak tau... kat Penang dah ada ka ea...??? 




Teh cam ais....




My Nasik Lemak Antarabangsa... aku memang suka teloq goreng kalau makan nasi lemak.. paru goreng tu melompat dari pinggan adik.. paru diaaa... ~~~ perghhh !!!!

Ibu and adik suka sangat dengan Nasik Lemak Antarabangsa ni... ibu siap boleh tambah sepinggan nasik lagi...

Selesai makan. Dikdik balik ke sarang dia.. dia kan tak mau ikut, so ibu and me meneruskan perjalanan... naik train, pi Masjid India... tempat peberet ibu... motif pi sini, nak cari baju untuk pakai kenduri Muni... haaaa... lepas habis entri ni, entri Muni kawen pulak.. mih mih.. banyak ye la haiiii.... ibu..?? aku pun tak tau motip dia.. hampa tunggu je lah...

Kebetulan pi hari Sabtu, hari pasaq malam.. jadi, memang meriahla dengan orang menega... hampa sebut ja, semua ada.. tapi, hari tu baju kurung tak banyak sangat... so, dediced untuk beli blouse dengan skirt ja... barang aku, memula lagi dah dapat.. mata dah berkenan, rembat je lah.. tunggu apa lagi an....

Time jejalan tu, terjumpa hat ni....




Perghh ~~~ awat nampak sedap sangat ni.. tapi, malangnya I'm too full to try this.. haiyaaa ~~ maybe next time... kebab ~~~




NI ha motip ibu... telekung telekung telekung.. kalau mai sini, mesti nak angkut telekung bawak balik.. tak paham aku.. tunggu lah aku jadi mak-mak.. itu pun kalau aku paham, kalau aku tak paham jugak, sokay.. hobby lain kan ada lagi... ^_^

Selepas solat (jamak) berangaktlah pulang dua beranak ni.. tu pun dah lewat petang.. nah belanja wefie and gambaq tuan tanah.. hehe...





On the way balik tu, terjumpa pak cik yang jual ais krim ni.. mak eiii ~~ ais krim dia sedap kot... perasa apa ntah.. tapi, memang win! ni second time aku makan.. first time dulu, masa hantaq Dikdik kat sini.. ada pulut sikit dalam tu.. arghhh ~~ ais krim pak cik ni memang tak kalah la.. dia menega sekitar masjid Kampung Baru tu haa.. ada kat lorong-lorong tu.... abah siap suruh tanya, boleh tak nak buat franchise.. ko rase...???



Nah.. hadap lah ais krim ni.... huk huk.. teringat.. nanti sambung lagi.. got to go ~~ bubye.... see ya ~~~

You Might Also Like

6 comments

  1. Ais krim tu mesti power naa, siap nak buka franchise yer. Kena p cari pak cik tu jugak laa.

    ReplyDelete
  2. boh gmbq eskrem tgh posa panas lit2 ni

    ReplyDelete
  3. Dalam bnyk2 tu gmbr aiskrim yg paling win..

    ReplyDelete
  4. kalau siap minta buat franchise sedap sgt lah tu

    ReplyDelete
  5. Assalam zaf,
    uwawawaaaaaaaaaaaa
    nak sekim itu
    nak3
    sob3

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored