Lasik..??? Anda juga mampu...

7:39 AM


Assalamualaikum..

Selamat pagi ~~~

Unexpected things happened unwanted... ye lah.. nama pun unexpected kan... haruslah down sikit.. rasa kecewa sikit.. rasa nak marah... istighfar lah.. ambil wudhuk ka... in sha allah.. yeahhh ~~ it happened this morning.. tapi, niat pepagi ni bukan nak bagi tazkirah.. niat pagi ni nak share apa yang aku terbaca dekat IG Maria Elena tentang lasik..

Dah lama dah follow dia... in fact, she's one of the person inspired me to blogging... but not vlogging... yeah ! hari tu ada terbaca dekat IG dia tentang lasik.. masa raya memang dia ada share pasal dia buat lasik.. and she asked to stay tuned untuk details.. so, I'm patiently waiting for the details.. teruja tau nak tauu...

Untuk yang tak tahu, meh aku nak cerita sikit.. lasik ni ialah kaedah perubatan untuk merawat rabun.. bukanlah kena makan ubat bagai.. tapi, dengan menggunakan laser, hampa mampu buat mata anda kembali normal.. tapi, bukan laser yang sembarangan ye... adalah pakarnya... sebelum ni aku memang ada survey jugak tentang kos untuk menjalani lasik.. harga dia...??? paling murah 5k... what..??? nak keluarkan segedebuk 5k tu rasaaaa.. alahhh.. nantilah tunggu dah masyuk sikit.. ehehe.. Prof Dr Muhaya pun ada bukak hospital mata kan... hospital ea..? maybe.. dia pun ada buat jugak lasik ni... 


Time survey ni pun dekat IG jugak.. IG Kok Ping.. hehe... nampak tak macam mana media sosial mempengaruhi hidup aku.. yeah ! tapi, IG je lah.. aku tak berapa aktif dengan FB tu.. maaflah kalau ada request pape dekat FB tu, sampai bersawang baru aku approved.. biasa dah.. terima ea kekurangan aku yang satu itu.. heeee.... adeh ! banyak pulak menceceh pepagi ni.. 

Ni haaaa... nak share ni sebenarnya...




Hampa bosan sebab selalu pakai spek..?? tak boleh nak cecantik macam orang lain..?? rimas dengan spek sebab selalu terlupa letak dekat mana..?? tak larat nak beli lens setiap 3 bulan...? mungkin hampa boleh pilih lasik sebagai jalan penyelesaiannya.. lasik ni in sha allah sepanjang hidup.. janji hampa kena jagalah ye.. jangan ulang cerita lama ye... tapi, kena kumpul duit lah kan.. lain la orang kayo ~~~ sekelip mata ja....

Selamat mengumpul duit... selamat semuanya.. In sha allah ~~~~ 

Jom.. nak pi kerja dah.. hari ni ada double kerja... ^_^

You Might Also Like

8 comments

  1. Assalam zaf,
    waaaaaaaaaaaa
    nice sharing niiiiiiiiiiiiiii

    ReplyDelete
  2. wah murahnya. nak buat jugak la

    ReplyDelete
  3. Macam kena kumpul duit jer...
    Memang selalu lupa pakai spek..

    ReplyDelete
  4. zaf...cousin kak farah ada buat..mmg btl pun.. skrg dia tak pakai spec dah..tapi agak pricey la jugak..hehehe..tapi okey la untuk jangka masa lama.. kalau pakai spec pun nak kena bertukar jugak kan..so cepat saving dari sekarang k..=D

    ReplyDelete
  5. pernah terdengar dan baca tetntang dari prof Muhaya, nice sahring, kak ana singgah ziarah syawal ke sini malam ni :) follower ke 133 :)

    ReplyDelete
  6. ekin pernah baca n tengok video org kena LASIK mata tu... teringin gak nak buat nanti tunggu duit bnyk

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah...dah ada beberapa org kwn yg dh berjaya bebas cermin mata lps buat lasik ni...

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored