Acah-acah Birthday Abang June 2015

8:30 AM

Madagascar Cake by Bread History

Madagascar Cake by Bread History // Assalamualaikum.... Ni pun cerita dah basi.. memang lama dah nak up kan kat sini, tapi sebab kekangan masa, almost berhabuk dah idea nak menaip ni...

Pernah beli cake dekat Bread History? or memang beli roti ja kat sana selalu..?? was introduced by ibu since dekat kilang ibu memang ada Bread History kat dalamnya.. so, ibu selalulah beli roti and cakes untuk kami... so far, most their buns memang tekak aku boleh hadaplah.. tapi, aku suka their buns sebab even dah lama, the buns still lembut.. tak dak lah keras kejung macam batu.. patah oii gigi aku.. nak guna lama lagi nih....

Sometimes ibu akan beli cake dari Bread History jugak.. depends on her mood lah.. kami (adik and me) tak kisah pun jarang demand for that.. kalau ada makan, if not, shut up and seat...

Terpandangkan cawangan Bread History yang kini berada di Sunway dan dalam masa yang sama teringatkan birthday abang yang membuatkan aku memaksa ibu ke sini.. both happened on June and to be exact, memang puasalah time tu.. Bread History kat Sunway ni memang ada banyak jugak bagi tester for their products, macam bun and some chiffon cake.. tapi, dah nama pun puasa, harapkan mata je lah yang mampu merasa melihat...

Pi mai, pi maiii.. decided untuk beli cake Madagascar.. kebetulan on that day, memang tak banyak choice of cake.. bukan tiada ye... tak banyak.. so ibu cakap Madagascar je lah since Madagascar ni pun dah tersangat familiar untuk our family... and, I'm on..

Malam, lepas berbuka and terawih barulah panggil abang untuk tengok dia punya kek.. al maklumlah mamat tu sorang, bukan suka sangat benda alah cam gini.. padahal dia yang demand nak cake and hadiah bagai... dia boleh suruh aku yang potong and makan.. makan tu memang harus.. tapi, potong tu pun aku..?? lantaklah bang.. aku memang tak kisah kalau sailang orang sekali sekala ni.. heh heh...






And to be suprised, aku suka cara dia letakkan pisau and that "Happy Birthday" thing pada kotaknya... kemas... memang aku tak perasan langsung yang benda alah berdua tu ada kat situ.. aku tak pulak mentioned yang this is for birthday kat akak cashier tu.. so, clap clap clap for you Bread History... I like it very much.. selalu orang akan letak atas kotak, then used selotape untuk letakkan kedua-duanya.. but, they have different way to served to customer...





Untuk yang tak tahu rupa cake Madagascar tu, haaa... macam ni lah rupanya.. dark choco... ada foot print... heh heh..  sebab dah terlampau lama, aku tak ingat berapa berat cake ni.. tapi harga dia dalam RM2+.++ .... yang besaq lagi pun hado...

So, lepas ni hampa boleh lah try beli cake dari Bread History untuk apa-apa event.. of tak dak event, nak makan sesaja pun boleh beli haih.. tapi, jangan selalu naa.. nanti, hampa salahkan aku pulak if hampa ada kencing manis.. aku tak pa.. memang senyuman manis dah.. muhahaha....

Since gambaq ni dah basi, aku still nak wish kat my beloved brother.. the one and only tau... hat ni lah yang bagi aku radang kekadang, hat ni lah tag team nak wrestling, hat ni lah partner in crime, hat ni lah kaki pau aku.. arghhh ! banyak lah.. Happy Birthday Abang..! semoga dimurahkan rezeki, diberikan kesihatan yang baik and terus menyanyangi adik-adik mu serta family.... me love you so much !!

You Might Also Like

14 comments

  1. Akak tak pernah try lagi keknya. Memang selalu beli roti je :)

    ReplyDelete
  2. cantik kek dia. boleh tiru letak pisau dengan cucuk besday tu nanti ekekekekeke.

    pernah gak beli roti2 kat situ. walau harga dia mcm pricey sikit banding tmpt lain tapi roti dia sedap lembut dan gebuuuuu gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. first time tengok pisau dok kat tepi.. teruja sat.. haha

      Delete
  3. Adoiiii terbaca pasal kek di bread history di tengah malam

    ReplyDelete
  4. pestime gak tgk org cucuk pisau n besday kt situ...slalu lekat kt atas kotak...mmg tbaik

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. Zaf pun sama... memula ingat dia tak bagi pisau...

      Delete
  5. Fuh, teringin pulak makan kek, birthday pun xpernah ada kek. Hehe ^-^

    ReplyDelete
  6. Macam best jer.. nanti nak trylah..
    design simple but stunning..

    ReplyDelete
  7. blogwalking sambil follow sini
    muslimahsejati96.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Assalam zaf,
    cake kat BH tu memang unik2 kan
    comei2 jaaaaaa

    ReplyDelete
  9. tetiba teringin plak.. apapun memang menarik cara dia letak pisau ngan tuliasan happy birthday tuh..

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored