Beto kembali Menemui Sang Pencipta

8:30 AM

Beto kembali Menemui Sang Pencipta

Beto kembali Menemui Sang Pencipta // Assalamualaikum... saat entri di up kan, telah 2 hari Beto meninggalkan kami.... maaf.. Beto yang aku maksudkan disini, bukanlah Beto Kushairy, pelakon yang hensem yang menjadi kegilaan ramai tu.. Beto yang aku maksudkan disini ialah cinta hati keluarga kami selepas Tuah, yakni kucing...

Tuah telah hilang pada awal Syawal hari tu lagi.. misteri kehilangan Tuah terus menjadi tanda tanya kami sekeluarga... jika hendak dikatakan, dimakan anjing, dimanakah bangkainya..?? maka, kami sekeluarga mengandaikan, ada hamba Allah yang berkenan dengannya, lalu membawa dia pulang.. Tuah sangatlah cheeky, barangkali itu sebabnya hamba Allah tu berkenan dengannya...Jebat, Akin dan seekor lagi yang masih tidak bernama telah hilang tanpa jejak.. maka, tinggallah Beto dan Tuah...

Beto agak liar waktu kecilnya.. namun, seiring dengan usia, ia mulai jinak.. dan Beto mula menggantikan tempat Tuah, yang pandai mengambil hati dan cheeky setelah kehilangan Tuah... terubatlah sedikit rindu kami pada Sang Tuah..


Credit to Google.. rindu Beto..


Namun, umurnya tidak panjang.. sampai sini je lah hayat Sang Beto... kesiannya, Allah ja yang tahu saat melihat bangkainya.. terburai isi perutnya... sayu sangat hati ini melihatkan bangkainya.. yaa... sangkaan kami, ini semua kerja anjing.. Allahu.... sebak di dada teringatkan momen-momen terakhir bersama Beto... kemanjaannya.. bermanja di kaki saat aku sibuk menjemur baju.. namun, mood yang tidak berapa ada untuk melayan kerenah nya menyebabkan ia nya diabaikan pada hari tu.. siapa sangka, itu adalah hari terkahir ia bersama dengan aku... terasanya di hati ini sebab tidak sempat untuk memanjakan dirinya disaat akhir kehidupannya...

Biar Beto tidak mampu melihat entri ini.. biar Beto tidak mampu membaca entri ini.. aku tetap nak memohon maaf atas kekurangan layanan kakak selama ni terhadap Beto.. terima kasih sebab ernah menjadi penyeri keluarga kami.. terima kasih sebab sangat good girl sewaktu berjumpa dengan doktor...

Emak kepada Tuah dan Beto, yakni Tompok jugak telah selamat melahirkan anak untuk kali yang ke berapa entah.. anak-anaknya masih belum kelihatan.. namun, hendaknya anak-anak Tompok yang baru lahir dapat menggantikan rasa kehilangan terhadap Beto dan Tuah... meskipun yang hilang itu tiada ganti, namun sedikit sebanyak dapatlah menghiburkan hati kami...

Ahhh.. Maya, emak kepada Canteq, Dayang dan Cik Yah juga telah selamat melahirkan anak-anaknya sebulan yang lalu... namu, seperti jugak Tompok, anak-anaknya masih belum kelihatan.. hendaknya, kesemua anak-anak Tompok dan Maya, sihat-sihat belaka...


Credit to Google

You Might Also Like

13 comments

  1. Singgah pagi..
    sama la kita my patch raya aritu pun pergi buat selama-lamanya.. =(

    ReplyDelete
  2. Jangan sedih2 yer, moga yang lain dapat memgubati rindu itu...

    ReplyDelete
  3. Sabar ye. Moga ada meowww lain yg akan gantikan Beto :)

    ReplyDelete
  4. alahai kesian yer beto..sabar ye..

    singgah dari #bloggerutara

    ReplyDelete
  5. Memang sedih bila kucing mati @ hilang..CP ni pun cat lover..

    ReplyDelete
  6. Bulat kucing saya dah dua tahun hilang , entah kemana .

    ReplyDelete
  7. Area rumah awk banyak anjing liar ke? Tapi tulah kan..nk kurung tak sampai hati. Memula Beto , pastu Tulah . kalau sy pun sedih

    ReplyDelete
  8. insyallah ada penganti dia

    ReplyDelete
  9. Hai akak :). Semoga jumpa pengganti beto ya :)

    ReplyDelete
  10. Assalam zaf,
    banyak ka anjing dkt kwsn rumah uols???
    jangan bgi kluro rumah la kalo soper itu

    ReplyDelete
  11. tgk tajuk ingatkan Beto pelakon tu

    ReplyDelete
  12. Sabar ye zaf..setiap yg bernyawa pasti kembali padaNya..

    ReplyDelete
  13. jangan sedih2 sangat tau.. apapun banyakkan sabar..

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored