Misteri Kehilangan Tuah

8:00 AM

Misteri Kehilangan Tuah

Misteri Kehilangan Tuah // Assalamualaikum.. xie xie sebab sudi datang singgah and drop comment.. in sha Allah, ada kelapangan, aku pun sampai jugak nanti.... haihhh... baru tau cerita sedih ni semalam.. entah ~ rasa sebak dia lain macam.. nasib baik aku tak nampak dengan mata kepala sendiri.. kalau tidak, entah laaa....

Tuah yang kusayang-sayang.. yang ku timang-timang bukan lah dicuri orang mahupun diambil orang.. tapi, ianya mati digigit anjing.. itu pun mak cik yang memng pencinta kucing yakni jiran aku jugak yang bagitau.. dia cakap, dia yang tanam jasad Tuah..

Masa dengaq tu, aku baru bangun tidoq.. abah yang terserempak dengan mak cik tu masa on the way balik dari surau.. allahu ! rasa nak tidoq balik ja lepaih dengaq abah cakap macam tu.. kenapa tiap kali aku terlalu sukakan, terlalu sayangkan binatang peliharaan nabi ni, nyawa dia pendek sahaja.. arghhh... tak baik menyalahkan qada dan qadar...



Tiada lagi keletah mu Tuah.. ya, aku sayangkan hang.. aku rindukan hang.. aku titipkan entri ni khas buatmu kesayangan..antara memeori aku dengan Si Tuah...







Rayo with him...


Andai satu hari memori aku tentang Tuah luput, kenangan kami still ada kat sini... T_T


You Might Also Like

17 comments

  1. Kesiannya. ..kte tumpang sempat . nasib baik ada jiran baik hati macam tu . sabar ye..

    ReplyDelete
  2. I feel you. Memang sedia sangat. Akak pun kalau kucing tak balik rumah mulalah risau takut jadi apa-apa.

    Rasanya next time kena suruh diorang duduk dalam cage atau dalam kawasan rumah laa sis. Tapi tulaa ada masanya diorang memang suka merayap tah ke mana-mana.

    Sabar ya.

    *i baca sikit je entry ni... numpang sedih... tak sanggup nak baca sampai abis.

    ReplyDelete
  3. yui dpt rasakan sbb yui juga bru kehilangan..tp msih blum kuat nk update...smpai xnk blk kg tgk kali trakhir dia ditanam..

    sbr ya..

    ReplyDelete
  4. alahai sedihnya..akak & anak2 pon peminat si bulus ni..cuma belom kesempatan nak bela sndr..pernah jadi juga kucing jiran mati digigit anjing..kucing tu selalu dating rumah dan bermain dengan anak2 akak..lepas kucing tu mati kami pon rasa kehilangan sgt2..huhuhu

    ReplyDelete
  5. Sabar ye...org yg suka kuc8ng mmg penyanyang orgnya

    Done follow your blog

    ReplyDelete
  6. tumpang sedih jugak
    semoga ada 'tuah" yang lain dpt menambat hati uols ok

    ReplyDelete
  7. Assalam zaf,
    alaaaaaaaaa
    jangan sedeh2 naaaaaa

    ReplyDelete
  8. mati di gigit anjing....kasihan umur x panjang

    ReplyDelete
  9. alaaaa.. dats why tanak belaaa tucen da.. tingat lak kucing CT mati dulu..
    i is kenot feel it again..

    ReplyDelete
  10. manjanya dia.. itulah umurnya tak panjang.. apapun jangan sedih lebih2 tau..

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored