Penutupan Jalan .:. Penang oh Penang

1:16 PM

Penutupan Jalan .:. Penang oh Penang


Penutupan Jalan .:. Penang oh Penang // Assalamualaikum.. nak up entri ni awal lagi.. tapi, dia punya pemalas + ada unexpected things yang datang membuatkan entri ni tertangguh.. maaf ye...

Siapa dok Penang.. nak-nak kerja dekat FIZ 3 mesti bengang gilos dengan berita ni kan.. termasuklah aku.. jalan dari Queensbay ke kilang ditutup.. jalan yang ditutup tu ialah jalan yang tepi pantai tu.. kilang aku dah la yang paling belakang sekali.. *bila masa pulak aku mampu beli kilang.. erghh.. kilang yang aku bertungkus lumus untuk mencari sesuap nasi...* kalau hari-hari biasa pun dah stress dengan jam yang tak hengat.. ini kan pula bila jalan tu ditutup..

Nah.. hampa tengoklah sendiri jalan yang ditutup dan alternatifnya...



Nampak tak nampak kan je kan..??? hehehe... al kekdahnya, semalam aku naik bus 0715H sebab terlupa yang jalan tu ditutup.. plan hari tu memang naknaik bus lagi awal since minggu ni aku masuk kerja jam 0830H.. sebab kan terlupa, aku naik bus seperti biasa... T_T



Aku tak pasti jalan mana yang disusuri oleh bus sebab mata aku ni gatai sangat nak melekap.. heee.. sedar-sedar ja dah ada kat tepi sungai berhampiran kilang Osram.. dengan mamai dan sedikit terpinga, diri sendiri disoal... kat mana aku ni..?? heee... dan baru lah otak mampu berfikir dan memberi jawapan.. jalan tutup! this is alternative road...

Tapi, idak jugak aku sampai lambat walaupun kilang aku tu kira destination almost last.. masa nak scan tu, aku tengok jam 0825.. kira okey lah kan even though lambat sepuluh minit daripada biasa...masa nak balik tu, aku kelar awal sikit, sebab collugea aku cakap bus akan datang dari Batu Maung means akan jadi destination yang agak awal jugak lah... keluar awal pun, sama jugak... bus still at the same time... tak kisah la janji bus tak terlepas... nak cakap pasal terlepas bus..? memang banyak sangat dah.. dengan berlari..dengan tawaf satu kawasan ni.. haihh....! serik.. tapi, sekali sekala jadi jugak... haha..

Yang panas hati punya semalam, bus tersadai denpan kilang Kobe almost 2 hours... daripada perasaan marah, sampai hilang lah perasaan nak marah tu.. sampai tak dak perasaan dah.. nasib ko lah nak sampai pukoi berapa.. nak jalan pukoi berapa... tak bergerak walau seinci semeter.. bila dah gerak, sangkut lagi.. kali ni dekat kilang Esquesl pulak.. time ni, captain bus yang baik hati telah membuka pintu untuk orang yang desperate kesejukkan macam kami menghirup udara segar bugar.. arghhh! nikmat.. ada yang berlari ke toilet kastam.. macam-macam kerenah...

Sampai kat Sunway semalam, tengok ramai bebudak berbaju dan berseluar hitam.. arghh.. dah rupa kerja kat mall dah aku ni.. jam 2200H baru balik... dah la semalam memang ber tshirt dan jeans hitam.. serupa ja aku tengok aku dan deme.... agak dekat jam 2300H jugak la baru nampak pintu rumah... T_T ni, kalau ikut boleh sampai KL dah...

And the good news today, jalan telah dibukak.. tak jadi tutp hari ni sebab kes semalam.. lega sikit.. pepagi subuh tadi, banyak kali abah tanya aku.. sure ka nak naik bus..? nanti sampai lewat macam semlam.. pikirkan malas aku, aku ngagguk ja... bila dah waras sikit, barui terasa nak pi naik transport sendiri.. nasib baik terbaca WhatsApp Kak Murni yang jalan telah dibuka.. lelaju, tukar plan.. haha.. thank you Kak Murni.. muah ciked*

Time balik ni, tak tau lagi apa cerita... esok aku up lagi cerita Penutupan Jalan .:. Penang oh Penang ni naaa....

You Might Also Like

9 comments

  1. Hihihi..most welcome My Dear Zaf..akak pagi2 memang duk dengar radio Pi Mai FM ms drive nak dengar info Trafik..

    ReplyDelete
  2. Assalam zaf,
    haaaaaaa
    kira baguih laaaaa semalam tak masuk koje lambat
    akak ni haaaaaaaaa
    lewat sejam setengah hokeyh :P

    ReplyDelete
  3. ooo.ni yang dibincang dalam group semalam..kesian zaf..

    ReplyDelete
  4. Tengok gak gambar2 kesesakan orang share kat FB gara2 penutupan jalan ni :)

    ReplyDelete
  5. mslhnya lencongan tu jauh bebeno pastu ms balik depa tutup jln yg dpn tokong ular tu kan...tu yg jd jem ya amat sgt.dl ms flyover tu jatuh xda la jem serupa cmni.akak naseb balik sndiri...so nek 2nd bridge la

    ReplyDelete
  6. lama tu duk dalam boleh sakit punggung la jwabnyakan

    ReplyDelete
  7. nak balik dekat jer.. tapi jem tak ingat.. nasib laa naik bas, boleh jugak nak lelap ka apa.. kalau p sendiri, jenuh jugak laa..

    ReplyDelete
  8. Paling x suka bila jalan tutup.. tambah2 hari berkerja.. mengganggu jiwa dan raga..nasib baik sehari je..

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored