MCT's Annual Dinner 2015

8:14 AM

 MCT's Annual Dinner 2015


MCT's Annual Dinner 2015 // Assalamualaikum... cerita basi yang baru nak di "viral" kan... ni bulan lepas punya cerita hokey... okey lah tu.. janji cerita jugak walaupun dah berkulat.. jangan tak tahu.. aku ada satu lagi hutang yang dari bulan Mei.. oh maiii! bapak pemalas kau ni Zafirah oiiii! acer rajin sikit.... ish2

Dinner ini telah berlangsung di Hotel G, Jalan Gurney, Penang.. first time aku jejakkan kaki kat hotel tu... dengan tak tau nak park dekat mananya.. adalah main pusing2 dekat situ dua kali dengan jam nya sebelum mengambil keputusan untuk park kat basement ja.. cehhh! kalau tahu dari awal, terus "ceroboh" kat situ ja.. 

Sebab sampai agak lewat, tak sempat nak bergambar di photo booth.. nasiblah kan.... meh layan gambar sambil bercerita ye... layan gambar keadaan sekeliling dulu ye.. baru layan bab makan.. boleh dak..?? boleh lah ye...


Unlucky table.. T_T


Payung selfie tuan tanah

Production officer vs Engineer

Ingat lagi dak kat depa ni...???

Motip muka Kak Aida tu.. aku sendiri tak tau....

Perghhh ! muka Kak Aida time ni dah macam retis dahhh....

Kak Su... orang yang banyak bekerjasama dengan aku sekarang ni.. tolong cover line aku pun, dia jugak.. 


Menu pada malam tersebut, adalah seperti berikut...


Version zoom 1

Version zoom 2

Three dish combination



Braised shark's fin soup

First time makan.. tekak aku, boleh telan lah.. tak sangka rasanya sesedap itu... laju je tambah.. hek hek


Sauteed prawns.. hat ni pon sodap ~~

Braised "bailing".. rasa lelembut cane ntah...

Deep fried red lion fish


Masa ikan "siakap" ni sampai, ada game pulak.. maaf, terkalut-kalut pulun nak main sampaikan gambar pun bergoyang.... lupa nak habaq, masa tengah ada show kat atas stage, kami telah menyelinap keluaq untuk ke photo booth... sempatlah ber snap-snap even tak ramai orang pun masa tu.. mesti hampa cakap an... tak ramai lah seronok ~ memang lah seronok sebab tak payah Q lelama.. tapi, the memory dengan yang lain-lain, tadakkkk!!! sobb....

Lincah bebudak tu menari ataih tu... ai is the jeles ~

Nampak bebayang pun boleh lah ea...

Meet my man.. Azrin.. ehhh.. my man pulakkk......

Sebab terlalu penat, aku tertidow seketika.. mahap ~~

Laki orang tau ni.. dah jadi bapak budak pun...

Hat ni, bujang terangtangtang ~~ weewittttt




Sekali sekala payung muka tak semegah.. sila jangan viral kan ea...!


Almost 11 pm baru habis... sempat beberapa shot sebelum, marathon ke basement parking.. takut oiii! dah la kat basement.. merepek-repek dah Kak Aida tu.. tu lah.. sapa suruh pakai heels lagi.. jalan pun sesemput plus penat... heh heh.. aku maintain pakai flat ~ lalalala....

Tangan sapa entah yang tak bedung ni.. grrrrr

Yang bdeung ni, tangan aku... ^_^

The ladies




Time ni pun kena pot pet dengan Kak Aida lagi sebab dia dah takut gilos and iolls kat belakang ni sempat dok bergambaq lagi.... hangin orang tu ~~


Maka dengan rasminya, tamatlah sudah entri yang bertangguh ini.... ups ~ belon tersebut telah berjaya di rembat balik ke rumah dan sesampainya dirumah.. baru teringat.. tadak anak lagi nak bagi those balloons... makanya. ke tong sampah lah ~~

You Might Also Like

9 comments

  1. wow menu chinesse food..banyak dishes

    ReplyDelete
  2. grand habaq hangggg..hihihi! cantik Zaf mlm tu

    ReplyDelete
  3. soup tu akak suka tp slalu kwn2 x mkn pon...so tukang mkn byk2 mangkuk akak la...hahahaha

    ReplyDelete
  4. kami xpernah la nak merasa dinner ke ape ke kat hotel. takat tumpang dengan somi je la sobssss

    ReplyDelete
  5. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete
  6. menu sedap2,kawan pon ramai..hahhahaa..mmg meriahlah dinner-nya^^

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored