MOVIE REVIEW .:. MAZE RUNNER 2, THE SCORCH TRIALS

8:33 AM

MOVIE REVIEW .:. MAZE RUNNER 2, THE SCORCH TRIALS


MOVIE REVIEW .:. MAZE RUNNER 2, THE SCORCH TRIALS // Assalamualaikum and hello ~ how are you today? feeling good? alhamdulillah.. hari ni nak review movie yang dah tengok almost 2 weeks... kan udah ku bilang, atas faktor kesuntukkan masalah yang menyebabakan banyak jugak entri tertangguh.. pelan-pelan ku kayuh, moga sampai jugak dekat "end line" walaupun terkedek-kedek macam unta... hek2

Maze Runner ni aku tengok dari first episode lagi.. yang kena selamatkan diri dari Labirin tu.. tak silap aku, cerita Maze Runner ni ada dalam 5 buah nvel bersiri.. makanya, mungkin movie pun ada dalam 5 episode lah... since kali ni aku review agak lambat, kali ni aku share dia punya sinopsis naaa...

Credit to Google untuk semua gambar



"Setelah terselamat dari Labirin, Thomas dan Gladers yang lain telah dibawa ke suatu tempat bernama Scorch, yakni tempat yang lebih mencabar, iaitu padang pasir. Kononya orang yang menyelamatkan mereka ini, adalah musuh kepada WICKED. Namun, rahsia mereka terbongkar dengan bantuan Aris, yang juga terselamat dari maze durjana tapi, versi yang berlainan. Kehilangan Teresa juga menjadi tanda tanya kepada Thomas dan Gladers yang lain.  Dengan terbongkarnya rahsia WICKED itu, mereka nekad untuk meninggalkan tempat berteduh itu untuk mencari musuh kepada WICKED yang bersembunyi di kota di tengah padang pasir.








Dalam perjalan mencari musuh WICKED tersebut, pelbagai rintangan yang mereka harus tempuhi termasuklah kematian salah seorang daripada Gladers. Namun, disaat rancangan telah diatur dengan baik, seseorang telah menghancurkan rancangan itu. Siapakah seseorang itu? Mungkinkag seseorang itu datangnya dari kalangan The Gladers? Saksikanlah sendiri MAZE RUNNER 2, THE SCORCH TRIALS di panggung berhampiran. "
Aku suka Minho daripada Thomas *Sang Hero*.. namun, dalam MAZE RUNNER 2, THE SCORCH TRIALS ni, Minho agak kurang sasa berbanding daripada cerita The Maze Runner.. Apapun, nantikan sambungan cerita Maze Runner ni hokey ! nah ~ belanja sekeping gambar Minho

Minho ~

You Might Also Like

20 comments

  1. teringin nak p tgk..tp anak2 mesti xmau tgk citer ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. akak bobok kan sesiap time akak nak p tengok.. heee

      Delete
  2. Best citer ni. Tapi banyak aksi terkejut2 tak suka. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. kali ni, banyak pualk aksi terkezut...

      pheww ~

      Delete
  3. MINHO HANDSOME !! dia banyak makan kot sbb tgk lari pon xlaju dh mcm part 1. hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... haah.. nampak nau keterbatasannya ittew ~

      Delete
    2. tunggu pasrt 3 pulak. minho jd apa lepas kena elektrik. hehehe

      Delete
  4. salam singgah jalan2 malam di sini...nak sangat tengok cerita ni sb tengok yang first tu best sangat..tapi masa belum mengizinkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. in sha allah.. kalau tak tengok di wayang, nanti boleh tengok di Astro.. ^_^

      Delete
  5. Replies
    1. cepat2... kalau tak nanti, tengok kat rumah jaaa...

      Delete
  6. Replies
    1. Sejak dua menjak ni kan akak makin busy.. hehe..

      tapi, sekali sekala kena "makan angin: jugak...

      Delete
  7. wuuuu...dh lama x tgk wayang...sobbbbssss

    ReplyDelete
  8. Akak yang first pun tak tengok lagi. Rasa dah tua lah untuk citer2 macam ni heheheh

    ReplyDelete
  9. Teringinnya nak tengok, macam best ja ^-^

    ReplyDelete
  10. best tak cerita ini.firah... Lama dah kak ekin tak p tgk wayang

    ReplyDelete
  11. Seriously jeles sangat... X berjaya tgk kat pawagam movie nie..
    Yes!!! Geng.. minat Minho juga..

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored