Pesanan Imam Al Ghazali tentang kawan

8:39 AM

Pesanan Imam Al Ghazali tentang kawan


Pesanan Imam Al Ghazali tentang kawan // Assalamualaikum.. percaya tak kawan boleh mencorakkan hidup kita..?? teringat satu pepatah yang berbunyi begini... " kalau kawan berkawan dengan tukang besi, habuk besi, bau besi akan melekat pada kita. tapi, kalau berkawan dengan dengan si penjual minyak wangi, sikit sebanyak bau wangi itu akan melekat kepada kita" ..

Jangan sangka. kita dah kuat untuk menepis "godaan" dari kawan2.. iman kita ni senipis bawang sahaja... aku lah tu.. mungkin hampa punya iman lagi tebal dari aku... kann... so, ni ada pesanan sikit untuk hampa ~~

Credit to Google



Sama-samalah kita muhasabah diri ye ~ happy working ~ it's raining here in Penang.. alhamdulillah ~~

You Might Also Like

10 comments

  1. Nak berkawan kena bijak. Pilih kawan yg tak akan menjahanamkan kita ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak... macam2 kawan dok ada sekarang...

      Delete
  2. Bkwn dgn siapa.. yg baik amk, yg jht tgglkan..

    ReplyDelete
  3. kawan kena hati2. banyak kawan makan kawan sekarang ni huuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Part kawan makan kawan ni yang tak best ni.. huk2

      Delete
  4. nice sharing...eh...kita kwn eh...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. kita kan sahabat.. *sambil nyanyi lagu upin ipin, sahabat ~ *

      Delete
  5. bak kata pepatah,amik yg jernih buang yg keruh......yg baik dijadikan tauladan,yg buruk dijadikan sempadan.............nice tips,nice sharing!all the best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang keruh tu lambat jugaknak buang.. kena buang satu kolah... heee

      Delete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored