Sangkaya .:. Nuts About Coconuts

9:00 AM

Sangkaya .:. Nuts About Coconuts


Sangkaya .:. Nuts About Coconuts // Assalamualaikum... last fortnight berkesempatan untuk menziarahi opah... hari tu raya pun tak sempat nak ziarah sebab kekangan masa.. haruslah abah, seba dia yang terpaling busy dalam family.. heee.. makanya, kesempatan yang ada ni, kami ambil untu menziarahi sesatunya nenek / opah/ tok kami kalau untuk abah dan ibu haruslah umi derang...

Alhamdulillah, tengok opah ceria dengan kehadiran kami.. dah lama opah tunggu kami... banyak yang opah beli, sediakan untuk kami.. rasa seronok bila tengok opah gembira.. dalam kesempatan itu, adik sibuk sangat nak ajak pi beli Sangkaya... dalam otak aku, mesti roti kaya.. rupanya ais krim kelapa.. sedap sangat katanya..

Maka, shoot lah ke Ampang Point sebab itu paling dekat dengan rumah opah.. ye lah.. opah kan dok kat Ampang, maka Ampang Point lah tempat yang ditujunya... masuk-masuk terus jumpa Sangkaya... bteruja pun hado.. first time jumpa.. Penang tak do lagi haaa....


Teh tarik flavor



Coconut flavor

Tempurung kelapa yang disunakan sebagai "cup"

Kiosk Sangkaya... pekerjanya memakai mask sewaktu bekerja.. makanya, kebersihan terjamin



3 topping...??? nanti aku tunjuk....

makanya, aku campakkan lah kad ke sini...

Ko qhase, semua orang amek 3 topping je ka..??? dengan semua terbentang ni.... wink wink


Red bean tu ibu yang boh..

Ais krim ni ada jugak dalam kon ais krim biasa.... kalau tak pasti nak order macam mana, boleh tengok menu dan tanya... sebenarnya, adik order tiga... tapi, al maklumlah, budak tu pening sikit.. makanya, aku dan ibu kenalah berkongsi.. tapi, ibu bukan nak makan banyak pun.. *mata ke atas, tangan ke bahu*

Overall, ais krim dia tak terlalu manis.. sesuai untuk semua jenis peringkat... kalau nak beli selalu-selalu tu, parah lah sikit.. sekali berkala, tak apa.... by the way, sebab abah tak ikut time ni, maka tapau sekali untuk abah... masa tapau, dia letak dalam cup dan bertutup... and abah pun cakap ais krim dia sedap... abah ai ni memang peminat chocolate dan ais krim tegar.. beliau memang tak pernah menolak jikalau dua benda ni datang dalam apa jua keadaan.. ngeh ngeh ngeh

Dengar khabarnya, Sangkaya ni ada banyak cawangan sekitar KL dan Selangor... hampa Google sendiri lah lokasi yang berdekatan yang hampa nak pi tu naaa.... sekali lagi aku nak cakap, yang aku pi ni, dekat Ampang Point, Ampang...

You Might Also Like

15 comments

  1. Wah..Nmpk yummy..Kat Sabah kak wana x Nmpk lg kalau ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah kak... Penang pown tak jumpa lagi..

      Delete
  2. Baca tajuk tadi ingat resepi serikaya hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Resepi seri kaya ada... Nanti share... Heee

      Delete
  3. adoi.. tasha ingat roti dgn kaya.. rupanya ice cream...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee... Roti dan kaya..? Bakar best an...

      Delete
  4. jauh benar....ada tinggal bisnes kad tak...peluang tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. Alang2 dah p sana.. Panjangla kaki...

      Delete
  5. hehehe sedap tapi mahai kan.. oops xleh kata mahai la.. ok ok berbaloi dgn rasanya..
    CT rasa kat NU Sentral.. eh kakak.. awat banyak typo ni..?

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored