TEMPAT MAKAN BEST .:. Teh Tarik Place, Sunway Tunas, Seberang Jaya

8:00 AM

TEMPAT MAKAN BEST .:. Teh Tarik Place, Sunway Tunas, Seberang Jaya


TEMPAT MAKAN BEST .:. Teh Tarik Place, Sunway Tunas, Seberang Jaya // Assalamualaikum... ni cerita minggu lepaih, tapi baru allocate kat sini.. mhaplah ye sebab masa ni memang sangat jeles dengan ai.. *padahal ai is the pemalas tahap tak hengat..*

Boleh terjebak kat sini for the second time pun sebab Cik Siti Yang Menaip nak menuntut harta turun temurun nya, yakni My Happy Bag.. kan ada cerita hari tu.. tak ingat..? meh refresh sini... first time dulu makan dengan abah dan ibu.. boleh tengok sini...

And for this time, I had chosen asam laksa for my dish and SYM had chosen maggie soup... plus with additional roti bakar..





Asam laksa dia sangat awesome... ai is the suka.. sedap sedap ja... tak pedas sangat.. tak masam sangat.. ikan pun banyak.... recommended...




SYM punya maggie soup pn not bad.. but then... agak tawar sikit untuk hari tu.. maybe chef dia tu demam kot.. husnuzon...  nasib baik ada roti sebagai penyelamat.. oh yeahh! aku order air cham.. entah ~ rasa dia macam kopi, tapi sedap.. not too strong, but not too light.. coffee hardcore, might not like it.. yang tak berapa suka coffee, macam aku, mesti suka... sebab rasa dia tak kuat sangat.. lembut di tekak...

Masa nak amek order, the cashier said, cham ni kalau panas lagi sedap.. tapi, aku prefer cham ais.. tapi, still sedap... harga dia RM 4.50, asam laksa RM8.50 .. the rest, I don't know.. haha..ye lah.. lain kali, aku hangkut menu tu bawak balik.. senang nak refer.... ^_^

You Might Also Like

16 comments

  1. Ohhh, inilah food meleleh yg SYM tag akak kat IG tu ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahaha i kan is mereport macam2 kat kakak.. tu yang tag tu..

      Delete
  2. sedap tu.nti boleh lah terjah

    ReplyDelete
  3. haipppp apa ni tunjuk gambar makanan.....

    baru tau ada the tarik place kat sini....

    ReplyDelete
  4. Assalam zaf,
    haaaaaaaaa
    geram tgk buih2 cinta ayor uols tuuuuuuuuuuuu
    nyampah...ngedate tak hajak
    sekian :P

    ReplyDelete
  5. sm mcm k.sha...dok tgk tang buih2 cinta air tu...haih la

    ReplyDelete
  6. Masuk blog kak sha penuh gmbr mkn blog zaf pun sama hahaha lapar pulak perut ni

    ReplyDelete
  7. Menarik makanan tu Siti Nurzafirah.. Next time harus saya cuba, ada satu branch TTP ni Paradigm Mall..

    ReplyDelete
  8. nmpak pekat giler kuah asam laksa tu.. untungler bleh keluar hang out dgn SYM..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahahah.. bila nak lepak haaa ? boleh kami paw..

      Delete
  9. hahaha mana habis pun meggi tu.. membaziaq haih..
    nasib la ada roti bakar.. kalo dak kebulur la i..

    ReplyDelete
  10. Kat seberang pula.. Xpe, lepas dah habis tour pulau ni kita ke seberang pula :D

    ReplyDelete
  11. omak aihh pekatnya kuah asam laksa dya.. geram nyaa tgk..T_T

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored