Blogspot.my ke Blogspot.com

11:21 AM

Blogspot.my ke Blogspot.com


Blogspot.my ke Blogspot.com // Assalamualaikum.. kalau perasan url dah bertukar ke blogspot.my .. ehhh ~ macam tak best ja.. bukan tak bangga dengan Malaysia.. haruslah... tanah tumpahnya darah ku kot ! walaupun pelbagai masalah dalaman yang terjadi, namun aku masih bangga jadi rakyat Malaysia kalau nak dibandingkan dengan negara-negara lain...

Okeh ! ke laut pulak.. hari ni entri fresh ye.. sebab ada sedikit kelapangan.. maaf.. hutang entri, nanti aku "kampoi" naaa..... jom kita reramai tukar balik url blog kepada blogspot.com .. tak pa kalau hampa suka url blogspot.my tu... carry on ! I have no big deal... ngeh ngeh ngeh...

Tutorial dia senang ja.. dengan menggunakan 4 langkah mudah ~ eceh.. berlagak nooo... nah ! sila follow langkah mudah dibawah... oh... by the way, thank you Shahira.. aku menggunkan tutorial yang dia bagi lah untuk tukar balik link ni...


Langkah mudah .:.

1) Template > Edit HTML > Control f
2) Taip <head>
3) Copy dan paste kan kod ini sebelum <head> tadi

<script type="text/javascript">
var blog = document.location.hostname;
var slug = document.location.pathname;
var ctld = blog.substr(blog.lastIndexOf("."));
if (ctld != ".com") {
var ncr = "http://" + blog.substr(0, blog.indexOf("."));
ncr += ".blogspot.com/ncr" + slug;
window.location.replace(ncr); }
</script>

4) Save template

Jadi tak..? okey! kalau tak boleh, meh tengok kat blog Shahira ni....

You Might Also Like

11 comments

  1. hehehe trus Zaf kongsi kat sini ya.. cepat betul..

    ReplyDelete
  2. dok try lagilah awok.. nanti nak try jugak la..

    ReplyDelete
  3. Kalau tak tukar pun tak pe kan,...malaslah akak nak godek2 :)

    ReplyDelete
  4. ok gak ni..sebab header pakai dot com.nanti nak tukar.thanks share

    ReplyDelete
  5. yeah dah jadi .com dah. hehehe. tahniah kerana berjaya!

    ReplyDelete
  6. Xdpt nak tukar kita guna hp takut nk edit coding la

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored