BARAKALLAH FAEZAH & FIDZRIN

8:15 AM

BARAKALLAH FAEZAH & FIDZRIN 


BARAKALLAH FAEZAH & FIDZRIN  // Assalamualaikum. Holla ~ Hari ni misteri kehilangan seorang Zafirah akan terjawab ye. Harap bertabah mengahadap berkepin-kepin (style orang-orang tua cakap) gambar. Nasib baik, tak termasuk gambar kamera pro, kalau tak, sampai besok pun scroll tak habis.

Faezah had been my classmate, housemate, and roommate. Now, kami adalah family BMFA. And, aku sayang family BMFA. They have been part of my life. Pernah mencorakkan life yang tak berapa nak colour sangat ni, once. Macam-macam lah we went through. 

Bibit perkenalan antara double F ni bermula masa.... Eh ! Tak payah nak throwback sangat lah. Aku jugak yang penat menaip nanti. Plus pengantin baru, malu. Ye ke ? Kalau tak malu, bolehlah share. Ngeh2.. This entry is dedicated to you and Rein, as normal kalau hado family BMFA yang memeterai janji ikatan hidup semati. Semoga ikatan cinta kalian, berkekalan sampai jannah. And please pray for me too ~ lalalala.. Susah senang, hadap sesame ye adik. 

Kenduri telah berlangsung di Alor Gajah, Melaka. Faezah ni orang Nogori, Eh ! Melaka. Eh ! Nogori. Hee. Tak lah. Orang Melaka, kan Pekjah ? Tetamu boleh tahan ramai, lauk pauknya style kampung. Memang best lah since kat tempat lain, especially Penang, dah susah nak jumpa lauk pauk kampung. Sedap oi ! Tapi, aku makan sikit ja sebab sibuk nak bergosip.

Cerita bebanyak tak mau, tengok gambar sendiri lah. 








Credit to owner of this picture. Tak tau sapa. Time ni, aku sedang bermaharaja lela di atas jalan lagi. mihmihmih




Bila mana pengantin bersiap sedia untuk outdoor photoshoot, kami pun sibuk jugak. Sibuk buat hal sendiri. Time ni, ada cerita best untuk diceritakan untuk anak cucu cicit esok. Bak, kata Nad, BMFA kalau keluar reramai, tadak cerita sensai, bukan BMFA lah. Nasib baik ada mamat handsome tolong selamatkan keadaan. *hahaha.. lobi sikit*








Lokasi, Klebang. Asal dulu masa aku dok sana, tak  buat macam ni ? Mencik arh dengan Melaka ni. Kalau tak, mesti si Nad ajak pergi Klebang hehari. Hehhehheh.. Penat main pasir, haruslah lapaq. Apa lagi, signature dish Melaka menjadi pilihan kami pada malam tu. Asam Pedas Man Kota Laksamana. Aku suka asam pedas sini, dari dulu lagi. Entah ! Maybe kena dengan tekak aku. Tapi, Nad tak berapa suka kat sini. *Maaf Nad sebab asek nama ko je yang naik*






Gambar bercampur aduk. Sila tune kan mind anda yang gambar berikutnya adalah pada siang hari sebelum sesi melantak di Asam Pedas Man Kota Laksamana.






Nampak sesiatu yang mengujakan ? Itulah kejadian pada hari itu. Weh dak2 BMFA, esok tunjuk gambar ni kat anak cucu cicit.














Auch ! Calon ibu mithali. Aku, calon mommy solehah. Muhehe



Pening Cirah layan uncles and aunties BMFA ni.










Abang long kawasan tengah bagi command kat anak2 buah. 








Cuba teka, lepas ni turn sapa pulak ? Cepat pin point. Ngeh2







Tamat cerita untuk kali ni. Minggu ni nak kemana pulak? Stay tuned. Cerita bersambung di lain episod.

You Might Also Like

26 comments

  1. tahniah buat psgn..flower girls pun comel2 belaka..hihih

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Sesama... ^_^

      SImpan, esok boleh tunjuk dekat anak...

      Delete
  3. Meriahnya..cntik la baju sedondon tu

    ReplyDelete
  4. tahniah buat mereka berdua...amoii sweet nya anak-anak dara bertudung peach tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala... kenapa anak-anak dara? ada sorang ja yang pakai peach.. *nanges kat sudut*

      Delete
  5. cantik combo kaler tu! lawa tudung..beli mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. heh2.. thank you Kak Sal ~

      Tudung tu my mom yang belikan.. ngee

      Delete
  6. Replies
    1. tu lah... rasa macam bukan kat Malaysia pulak..

      Delete
  7. selamat pengantin baru kedua-dua pasangan ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik puan dia dah baca awal.. nanti suruh dia baca lagi...

      Delete
  8. Ehem....ade brpe abg hensem yng tlong 2...wakakakaaka

    ReplyDelete
  9. Semoga jodoh kekal hingga ke Syurga buat pasangan pengantin..
    flower gurl cantik2..

    ReplyDelete
  10. wah kemain meriah ya..semoga Allah memberkati pasangan pengantin dan juga kita semua..Aamiiin!

    ReplyDelete
  11. Rindu pulak klebanggg n melaka....
    Adoihhhh 6 thun duk sana dulu rsa boring...
    Lani rindu pulekkk

    ReplyDelete
  12. tahniah pengantin!!! moga terusss berbahagia sampai syurga. dan moga bridesmaid itu pun cepat2 naik pelamin dengan jodoh yang terbaik amin amin ;)

    ReplyDelete
  13. tahniah buat pasangan pengantin.. meriahnya zaf.. happening jer tengok..

    ReplyDelete
  14. weeeewit orang tu jadi flower girl lah =D ehehe..
    lepas ni awak pulak la.. lekaih2.. iols nak jadi flower girl..

    ReplyDelete
  15. tahniah buat pengantin !! bestnya jd bridemaids.. hahah
    bestnya photoshoot mcm kt pdg pasir

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored