JUMP STREET, TRAMPOLINE PENANG VERSION REPEAT !

8:19 AM

JUMP STREET, TRAMPOLINE PENANG VERSION REPEAT !


JUMP STREET, TRAMPOLINE PENANG VERSION REPEAT ! // Assalamualaikum. Holla ~ Kan dah janji hari tu kan dalam entri yang memula dulu. Laaa... Awat tak baca lagi ? Meh baca SINI

Sapa tak tau lagi Jump Street ini apa, meh nak share sikit. Jump Street ini ialah taman permainan urban yang sesuai untuk kekanak dan orang dewasa. Trampoline yang bersambung antara lantai dan dinding adalah antara tarikan di Jump Street. Pelbagai aksi dan gaya lompatan boleh dilakukan disini. Percayalahhhhh ~~ Jangan risau kalau hampa tak dak pengalaman melompat seperti amatur. Jump Street boleh membantu hampa melompat seperti bintang. Haaa.. ! dah tu ! Tunggu apa lagi... Hangkut je reramai... Bagi penuh satu Jump Street tu... 


Kat Jump Street ni jugak boleh buat event seperti birthday party dan group event. Ada bilik2 khas yang disediakan. Selesa, ada penyaman udara. Haaa... Selain itu, kaki2 lompat jugak boleh menjadi ahli Jump Street. Macam mana nak jadi ? Klik SINI ye. Register teruih.

Harga tiket adalah seperti berikut. 
Total Price (Monday to Wednesday): RM 22/Pax (Incl 6% GST)
                  (1 Hour Jumping + Reusable Socks )

Total Price (Thursday to Sunday): RM 27/Pax (Incl 6% GST)
                  (1 Hour Jumping + Reusable Socks)


Hari tu kan aku dah janji nak share gelanggang yang ada dalam Jump Street tu. Untuk tidak menghampakan serta mengotakan janji-janji manisku, aku tepek poster untuk tatapan hampa.



Huiyooo ~ Nampak, nampak ? Kan sudah aku bilang tadi, jangan risau sekiranya tidak pandai melompat. Di Jump Street ni, disediakan Jump Referees untuk mengajar teknik2 serta skill yang membuatkan orang lain tergigit jari sewaktu melihat aksi hampa tu. Jump Referees ni memang ramai serta bertauliah hokey ! Jadi, tak payah nak risau lah kalau time hampa datang tu, orang ramai. Sebab Jump Referees akan sentiasa ada untuk membantu hampa. Jump Referees akan lead hampa punya stretching dan brief pasal safety kat sini. 

Basic trampoline skills adalah seperti berikut, Straddle Jump, Tuck Jump, Pike Jump, Knee Drop   dan Seat Drop pun akan diajar oleh  Jump Referees. Baik2 tau depa ni. Plus hensem2 dan cantik2. In bukan kes lobi melobi ye.

Ni ada sikit lagi safety rules by Jump Street naa..

SAFE JUMPING RULES

GENERAL JUMPING RULES – apply across all areas of the trampoline park
BEFORE YOU JUMP:

DO NOT JUMP if you have health limitations or injuries, are pregnant or are under the influence of alcohol or drugs.
ALWAYS empty your pockets and remove all objects from your mouth.
NO sharp objects or protruding objects on clothing allowed on courts.
NO cameras, phones or any other hand-held devices allowed on courts.
All jumpers MUST wear Jump Street grip socks and a correct wristband.
WHILE YOU JUMP:

NEVER attempt to land on head or neck
ALWAYS remain in control
ALWAYS watch out for other jumpers and give smaller jumpers right-of-way
ALWAYS follow the Jump Referees’ directions
DO NOT attempt any activity beyond your skill level
DO NOT jump or land on padding
DO NOT affect another jumper’s bounce in any way
DO NOT sit or rest on trampolines
NO rough play, pushing or running
NO climbing or hanging on nets
NO food or drink on trampolines
DO NOT JUMP IF a Jump Referee is not present
Performing flips and tricks can result in serious injury – perform flips and tricks at your own risk.

ADDITIONAL FOAM PIT SAFETY RULES

NEVER dive head first into the pit.
ALWAYS be in control and safely land on your feet, back or bottom.
ALWAYS wait until previous jumper is out of the pit.
DO NOT throw the foam cubes or linger in the pit.
Performing flips and tricks can result in serious injury – perform flips and tricks at your own risk.

ADDITIONAL HIGH PERFORMANCE SAFETY RULES

Trampolines in the High Performance area have stronger bounce. For safety reasons jumpers under 110cm in height are not allowed into this area.

Performing flips and tricks can result in a serious injury – perform flips and tricks at your own risk and never attempt activities outside your skill level.

ADDITIONAL BIG BAG SAFETY RULES

NEVER attempt to land on your head or neck.
ALWAYS be in control and safely land on your feet, back or bottom.
ALWAYS wait until the previous jumper has exited the bag.
ALWAYS exit the bag to the side.
DO NOT exit the bag back towards the platform.
ABSOLUTELY NO tampering with the air bag.


Dan ...

1.     JUMP ONLY WITHIN YOUR LEVEL OF ABILITY
2.     NEVER TRY TO LAND ON YOUR HEAD OR NECK
3.     BE AWARE OF OTHER JUMPERS
4.     FOLLOW THE RULES


Hari tu, #bloggerutaraofficial telah dijemput oleh pihak Jump Street untuk merasai pengalaman melompat seperti bintang. Thank you to the team yang sabar melayan kerenah family #bloggerutaraofficial. 




















Siapakah gerangan .. ?


CP dengan aksi slam dunk nye




 Again, thank you Jump Street team sebab rajin melayan kerenah kami. Jom serbu Jump Street, boleh refer alamat dan map di bawah ye. Jangan lupa untuk membuat sesi regangan badan sebelum memulakan lompatan. Kalau tak, bangun esok pagi, hazab !

Address .:. 
70, D'Piazza, D'piazza Mall, Jalan Mahsuri, Bayan Baru, 11900 Bayan Lepas, Pulau    Pinang, Malaysia.




BUSSINESS Hours .:.

       Monday         :      10:00 am – 9:00 pm
       Tuesday         :      10:00 am – 9:00 pm
          Wednesday       :      10:00 am – 9:00 pm
         Thursday       :       10:00 am – 9:00 pm
             Friday             :       10:00 am – 10:00 pm
            Saturday       :        10:00 am – 10:00 pm
            Sunday          :        10:00 am – 9:00 pm

You Might Also Like

21 comments

  1. best!!!! yang pasti semua pun enjoy kannnnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. sampai ada yang sakit urat.. haha

      Delete
  2. Alahai ruginya Zumal tak pi lompat2 sama...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak boleh dengar Zumal gelak sekali...

      Delete
  3. Replies
    1. Selalu pi, boleh kuruih ni kak.. jom kita pi selalu...heee

      Delete
  4. memang ohsem sangat uolls nie.. Terbaik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.... tunggu akak lak join kami... ^_^

      Delete
  5. masa lompat x ingat donia..blk umah berurut sakan pokcik & mokcik..tapi alysa & danish relaks ja

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. urat mokcik and pokcik mana sama dengan urat alysa and danish.. tu kalau mokcik and pokcik lompat sakan macam danish, konpon mc seminggu... :P

      Delete
  6. masa lompat x ingat donia..blk umah berurut sakan pokcik & mokcik..tapi alysa & danish relaks ja

    ReplyDelete
  7. Alamak ada aksi CP slamdunk..event yang akan tinggal kenangan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. banyak gambar gegar vaganza.. sob2

      aduh CP ! ayatmu itu.. terlalu sensentap bagiku...

      Delete
  8. sakan naa melompat, boleh kurus ni Zaf :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kak ana.. ni pun dah terasa seluar besar sikit dari biasa... hehe

      Delete
  9. anak k.el duk sebut2 nama zaf..ni kakak yg ngan arwen ritu..haha
    1 jam x puas kan..tgk2 dah abis..haha
    tp enjoyyy meriahhhh sgt
    thanks u guys for coming

    ReplyDelete
    Replies
    1. uish ! peymes sat ai.. mesti dia rindu akak comel ni an... hahaha

      tu lah, sedar2 dah tiup wisel cakap abes masa.. sabor je lah...

      Delete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored