MOVIE REVIEW .:. IN THE HEART OF THE SEA

8:17 AM

MOVIE REVIEW .:. IN THE HEART OF THE SEA


MOVIE REVIEW .:. IN THE HEART OF THE SEA // Assalamualaikum. Holla ~ Sebelum tahun 2015 melabuhkan tirai, ingin sekali aku mengabdikan movie terkahir yang telah ditonton di pawagam berhampiran, yakni In The Heart of The Sea.

Dah tengok ea ? Haah. Aku lambat. Lambat banyak sebab tak tau nak pi tengok dengan sapa. Abang punya timing asyik tak kena ja. Nasib baik, ada Encik Wonderwall. Mihmihmih. Sebenarnya, orang tu nak tengok cerita Star Wars, tapi sorry to say. Hotak haku memang tak boleh terima jenis cerita sebegitu. Dari kecik, aku memang tak tengok Star Wars weh ! Aku tak tau pun pucuk pangkal cerita tu. Please, jangan tanya aku na. Jangan ajak aku pun kalau hampa nak pi tengok. Aku sikit, talak helan.

Since di pawagam berhampiran tu tak banyak movie yang ada yang bersesuaian dengan timing kami, jadi In The Heart of The Sea telah menjadi mangsa. Memula, Encik Wonderwall bengang jugak sebab tak dapat nak tengok Star Wars plus dia tak pernah mengimpikan untuk menonton cerita In The Heart of The Sea ni. Hahaha. Tapi, nasib baik cerita In The Heart of The Sea, kena dengan jiwa kami. Memang best lah !



Credit


Hero dia sama dengan hero cerita Thor, Chris Hemsworth. Tengok ja hero dia, dah melting. Acano ?

Credit
Credit

Sinopsis .:.

Cerita Hollywood "In The Heart Of The Sea" mengisarkan pada awal tahun 1820 dimana krew kapal terpaksa berhempas pulas untuk mendapatkan minyak ikan paus untuk dijadikan sebagai bahan api yang pada ketika itu, bahan bakar lain masih belum ditemui. Dengan sifat ketamakan serta tindakan yang kurangbijak oleh kapten kapal, pelbagai situasi getir telah diharungi oleh krew2 kapal. Adakah krew kapal yang berkapten Captain Pollard dan Owen Chase sebagai pembantu kapten berjaya menewaskan sang gergasi paun dan membawa pulang 2000 tan minyak ikan paus ? Berjayakah mereka pulang ke tanah asal mereka ? Apakah pengakhiran hidup krew kapal tersebut ? 

Tengok sendirlah ye. Hahaha.. Aku kan jenis bangsa yang tak bagi sinopsis penuh sesuatu cerita. Nanti feel dah jadi lain kalau dah tau cerita penuh sesuatu cerita tu.



Overall untuk aku, jalan cerita dia memang menarik. Tapi, ada beberapa scene yang part graphic dia tu nampak jugak "kelemahannya". Siapa sangka penghujung cerita itu akan jadi macam tu. Memang survivor sungguh. Hoih ! Movie yang bagi aku, memang hampa kena tengok. 

You Might Also Like

10 comments

  1. yui tak tgk pn..hihi..
    rasanya spectre jd filem akhir 2015 yui.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. best citer ni...

      ada part terkejut sikit... tapi, tak sure paus sebesaq tu memang ada or tak... heee

      Delete
  2. layannns.,
    salam tahun baru 2016 ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. lambat 4 hari.. boleh lagi kan ?

      selamat tahun baru 2016 wak ~

      Delete
  3. yeayyy tiket free mbo tu leh lah tgk puas2 haha

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Terima kasih Kak CH.. same goes to you ~~ ^_^

      Delete
  5. akak x tengok lagi citer ni..x tau la sempat ke tidak..huhuhu.stail akak kalau buat movie review pun sama.xkan nak bagi citer penuh kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..tak sempat, tengok online kak...

      tapi, akak mesti tak suka an.. akak an kaki wayang.. kaki pawagam.. kaki buli.. eehhh

      tu lah.. kalau dah review sampai habis, nanti jadi tak thrill nak tengok.. kalau cerita tak habis, rasa teruja nak tengok.. haha

      Delete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored