FOOD REVIEW .:. REVIEW TEPUNG AJAIB KEK COKLAT

1:03 PM

FOOD REVIEW  .:. REVIEW TEPUNG AJAIB


FOOD REVIEW  .:. REVIEW TEPUNG AJAIB // Assalamualaikum. Holla ~ *menu wajib pembuka entri*

Baca dah teruja. Kan ? Ajaib tahap mana lah tu kan. Tapi, memang tak tipulah yang tepung ni memang ajaib. Kenapa aku cakap macam tu ? Sebabnya, hampa cuma kena tambah 2 biji teloq untuk mendapatkan sebijik kek yang sedap. Ya ! 2 bijik teloq. Eh ! Tak percaya pulak. 




Urgh ! Kan aku sudah bilang tadi. Hanya tambah dua biji teloq ja. Sekali sekali percaya cakap aku, apalah salahnya. Dua kali dua kala, kena "kencing" dengan aku pun apa ada hal kan. Ngeh2.  Pernah tengok ka tepung segera yang semudah ini? Haruslah tak kan ! So, hampa wajib kena try ni. Serius senang ja cara2nya. 



Beginilah rupa packaging untuk tepung ajaib kek coklat tu.... Siap tunjuk langkah mudah lagi tau. Apa lagi yang hampa mau ? Ish2..






Kat belakang packaging ni, ada cara-cara untuk membuatnya. Boleh lah baca kat situ dulu sebelum membuatnya. Sila ikut arahan untuk mendapatkan kek yan cantik gebus dan mabeles. Jangan nak begau sangat na. Tarikh luput pun hado tau. Fresh siap tulis guna tangan. Maknanya, siap ja proses baru dia tulis tarikh luput untuk tepung ajaib ni. Haa.. Fresh kan !


          




Kat belakang packaging tepung ajaib ni jugak ada bagi beberapa tips. Antaranya, pukul telur sehingga putih dan likat seperti ini.


Disebabkan aku memang jenis bangsa yang tak suka renyah2, maka aku telah membakar adunan tersebut. Pada suhu 180 C dan selama 20 minit. Alhamdulillah ~ Usai kek itu siap, aku membancuh adunan topping dan tuangkan di atasnya. Teruja tengok kek kukus telah menjadi kek bakar. Namun, tetap moist. 

Dan hasilnya, .......




Alahaiii.... memang sedap dan cepat serta ajaib. Boleh dijadikan sebagai kek untuk birthday jugak. Tapi, kena deco-deco sikitlah kan. Terima kasih kepada BME Entprise sebab keluarkan tepung ajaib ni. Sangat mudah ! Terima kasih jugak sebab bagi tester dan sample tepung ajaib ni untuk aku rasai the simplicity of this tepung ajaib.

Oh yaa. Kalau berminat untuk membeli tepung ajaib ni, bolehlah contact no kat bawah ni ye.

Eyda .:. +60 17-459 7615 (WhatsApp / Message / Call)

Kak Eyda ni lah yang memperkenalkan tepung ajaib ni kepada kami. Thank you Kak Eyda.

You Might Also Like

13 comments

  1. lapaq kek..esok nak buat tuk anak2 lah
    tp pakai tepung sendiri..hat kak eyda punya dah licin haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. okey ! nak buat jugak since kak el dah sebut..

      Delete
  2. Salam singah petang dik SN....menarik dan memang betul² ajaib...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. ajaib kan ? senang pun senang..

      Delete
  3. Memang ajaib sungguh..hehe..
    Nie nanti bolehlah masakkan utk akak..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ish.. haruslah boleh kak... akak cakap ja bila akak nak datang... harus saya buatkan.. ^_^

      Delete
    2. Wah.. bestnye... Camtu kena usaha gak nie datang jumpa miamor...
      Semoga tahun 2016 akan ada peluang akak... Aamiin..

      Delete
  4. Trnyata mnjdi..nnt lya nak try la

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena try ni lya... buat suprise kat hubby.. heee

      Delete
  5. simple je nak buatnya guna tepung ini

    ReplyDelete
  6. nak skit.. hehehe.. memang senang dan sedap kan..

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored