TAMAN MINI AIR KUBANG GAJAH, TEMERLOH

8:30 AM

TAMAN MINI AIR KUBANG GAJAH, TEMERLOH


TAMAN MINI AIR KUBANG GAJAH, TEMERLOH// Assalamualaikum. Holla ~ One of our BMFA family settle down. Alhamdulillah. it's Nik. Nik nikah Sabtu malam. Tapi, Sabtu pagi lepas subuh kami dah gerak dari KL. Kami ? Yes ! Nad, Ayie, Cirah, Izan, Adik and me. Ramai kan rombongan Cik Kiah kali ni ? Heh2

Sebab pagi Sabtu dah sampai, so Nad decided untuk singgah kat water park di Temerloh. Ups. Lupa, kali ni BMFA ke Jengka,Pahang la pulak. Nama water park ni, Taman Air Mini Kubang Gajah. Ate, dah nama Pahang, mestilah kena ada nama Gajah kan. *macam biasa, nama Nad jugak yang naik*

By the way, water park ni sangat sesuai kalau nak bawak anak-anak. So, anak-anak gadis seperti ku, amatlah tidak sesuai disni. Air dia cetek je kot. Paras peha. Adeh ! Terasa sendu disitu. Tapi, tak pe lah. Janji dapat berkubang seketika. Harga tiket nak masuk ke sini, RM10 je sekepala bagi orang dewasa dan bagi kanak-kanak 12 tahun ke bawah, RM8. Murah kan ! Jadi hampa sepatutnya dapat expect, dengan harga yang hampa bayaq tu, apa yang hampa dapat didalam tu. Tapi, worth it lah dengan harga dia.

Ku sajikan beberapa keping gambar di Taman Air Mini Kubang Gajah, Temerloh. Untuk bebudak sangat sesuai, tapi haruslah dengan pengawasan orang dewasa ye. Aku nak share location, tapi si Maps tu tak mau bekerjasama pulak dengan aku. Boleh dia bagi Majlis Perbandaran Temerloh. Ate, takkan itu yang aku nak tepek kat sini. Confirm kena baling dengan labu kan ?





Cirah mamai lagi time ni











Haaa. Begitulah rupanya keadaan di Taman Mini Air Kubang Gajah, Temerloh. Selepas meregangkan urat-urat didalam air, maka perjalanan diteruskan. Ke Jengka lah kita. Tapi, bukan ke rumah Nik. Ke rumah Pa'an dulu di Jengka 3. Motif ? Saja nak berkenalan dengan mama Pa'an. Hek2

Overall, taman tema air ni memang sesuai untuk family yang ada anak-anak kecil. Kalau dating reramai dengna kengkawan untuk enjoy, kat sini bukanlah tempatnya. Sila ke lokasi taman tema air yang lain nye.

Maaf, isi kandungan lain dari tajuknya. Sebabnya, dah lama sangat enrti ni aku peram. Maka, aku letgo part ni dululah ye. Nanti, aku susulkan dengan entri Nik kawen. Mahap Nik !

You Might Also Like

24 comments

  1. wahh sonoknyer tgk nik kawen ., hehe2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. wak meng"kucing" teruk... !

      niat asal buat satu entry ja... bila M datang, tu yang kena lepas satu persatu.. adeh ~

      Delete
  2. ingat tajuk entry 'nak kawen dah oi..'. hahaha.taruk la tajuk 'Taman Mini Air Kubang Gajah', confirm pageview meletup

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. nak kawen la ni.. tolong carikan calon sorang boleh ? hek2

      atas nasihat mu kakak, sudah ku tukar.. heh2

      Delete
  3. Replies
    1. tu lah kan...

      melampau ja expectation tu.. huh !

      Delete
  4. wah bestnya..kalau lepas alysa & danish dalam tu xtau laa apo jadii..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. ni kalau danish and alysa, habis satu taman mini tu dia pusing..

      bermacam-macam kuak dok ada...

      Delete
  5. heee. oklah sekali sakal santai bw family tmpt mcm ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hish.. jauh nooo.... kalau dah terjebak ke sana, bolehla singgah...

      kalau sesaja nak pi, tak lah kot... huhu

      Delete
  6. Replies
    1. hahaha.. bukan berkelah la kak...

      bersidai.. ngeh

      berkelah bawak makan2.. ni tak bawak pun...

      Delete
  7. nampak sgt link tukaq.. hahaha
    sapa mama paaannnn tu? haaaa.. jeng2

    tak pernah sampai temerloh, jengka, hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. hari tu nak buat lump sum ja...

      tapi, tak terdayo pulak.. tak reti nak tukar link.. huhu.. tolong ajarkan..

      paan tu classmate kami.. ngeee

      tu lah.. tu pun first time jugak sampai sana...

      Delete
  8. Replies
    1. hehehe.. lama dah tak main air..

      cetek pun cetek lah... haha

      Delete
  9. tapi okla kalau nk bawak anak2 dtg beriadah kan..

    ReplyDelete
  10. or maybe diornag boleh buat another kolam khas for adult pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. setengah tempat ada macam tu...

      tapi, yang n tak dak... semua air paras rendah. huhu

      Delete
  11. x sampai lagi belah-belah pahang.. huhuhu..

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored