REVIEW 3D TRICK ART MUSEUM

9:17 AM

REVIEW 3D TRICK ART MUSEUM 


REVIEW 3D TRICK ART MUSEUM 


Assalamualaikum. Holla ~ Nowadays Penang ada pelbagai museum. Sebut aja what type of museum do you want ? Name it ! I bet Penang have all kind of these. *bebajet yakin* One of the museum yang ada is, the 3D Trick Art Museum located at Lebuh Penang. Nah ! Below maps untuk memudahkan misi pencarian.





Tak susah pun nak cari. Serius ! Bukan sebab aku orang Penang, tapi memang lokasi dia tu sejenis lokasi yang tak susah untuk dicari.

Was invited by team #projekbloggerutara untuk memeriahkan aktiviti deme ni. Tapi, serius tak rugi sebab 3D Trick Art Museum ni memang best. Haruih pi kalau mai Penang ni. Kalau dok kat Penang, lagilah kena pi. Aku sebenarnya, dah lama teringin nak pi. Tak dak geng ja. Huk2. Nasib baik team #projekbloggerutara berbesar hati mempelawa aku. Eceh ! Sudahlah potpet tu. Moh tengok gambar. Biar gambar bercerita.



So, don't forget to bring along your Mykad, if not bayaulah harga mehei sikit. 



























Biaqlah aku bebajet berjalan di atas red carpet. Kau hengat in reality, aku nak dapat ? In my dreams. huh !


 Cerita peberet aku once upon a time dulu. Journey to the west.












Disamping museum, di 3D Trick Art Museum ni jugak mempunyai kedai cenderamatanya sendiri. Pelbagai hiasan serta cenderamata dijual. Turut dijual tshirt serta gambar sewaktu berada di dalam 3D Trick Art Museum ni.













Map turut disediakan supaya anda tidak tersesat. Sebenarnya, tak sesat pun. Tapi, untuk memudahkan misi hampa pada hari tersebut, maka dengan itu wujudnya map ini.



Dapat jugak merasai pengalaman sky diving. Pergh ! Melayang baq hang !







Thank you again to team #projekbloggerutara dan pihak 3D Trick Art Museum for having me / us. It was nice place to visit after all. Next plan, boleh ajak Dikdik or perhaps yang lelain ke sini lagi. Best ooo ! Siap nak repeat. 

Sebelum tirai tamat, nah aku belanja sekeping berkeping-keping gambaq bebajet hot ni. Sebelum scroll lebih lanjut, sila sediakan tong sampah atau mungkin asam untuk persediaan awal. 




Causinciiiiii ~~~

You Might Also Like

24 comments

  1. Penat nak posing kiri kanan..tapi lepas tengok gambor cantik2 belaka kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. siap belajar cara nak pose lagi...

      Delete
  2. hahaha si nina tu usap perut si dia tu dah kenapa haha
    k.el pun mmg tingin nk pi sini benonya..dah ada peluang grab je lah best kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. nina cakap pewot dia, omey angat.. tu yang diusap-usapnya... hee

      samalah kita.. ^_^

      Delete
  3. Pergh!! Menarik studio dia.. best lah.. Teringin nak gi gak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memacam hado Kak Shida.. mai la jalan Penang..

      Delete
  4. Bestnya! Orang tak sampai sini lagi.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa.. okey lah tu ! nanti nak pi, bagi tau la..

      boleh repeat ... haha

      Delete
  5. really enjoy the moments.. hehe.. jom repeat :D

    ReplyDelete
  6. tempat baru ke ni? Macam tak pernah tahu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru tak baru sangat... cuma tersorok sikit ja..

      Delete
  7. Seronoknya...nnt nak mai cne la hihi

    ReplyDelete
  8. Minat jugak nak pergi muzium cenggini tapi asyik berjalan sorang ja sapa nak ambikkan gambo.. Jenuh nak setup tripod dekat setiap set.. Haha

    ReplyDelete
  9. nina kalau bergambar x buat muka pelik2 x sah.. hahaha

    ReplyDelete
  10. Memang best mai sini..macam nak pi lagi..

    ReplyDelete
  11. Jenuh atoq gambaq hihihihi. Kalau org manusia yh kdang ada mood kdand takde bergambar ni payah kalau nk pi terjah kihkihkih

    ReplyDelete
  12. Seronokan SN..
    Explore 3D ni..
    Enjoy jer beraksi dengan pelbagai gaya..

    ReplyDelete
  13. gambar paling lawak nina usap perut pantung tu... semua gambar di atas comel sangat

    ReplyDelete
  14. harga pun murah je berbaloi la masuk p posing2 sakan kan..
    tak penah masuk lagi sini.. tapi ronda lalu tu da pernah dah..

    ReplyDelete
  15. sakan depa wt terjunan hr tu no....hihihihi

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored