REVIEW NABATI CHEESE WAFER

9:19 AM

REVIEW NABATI CHEESE WAFER


REVIEW NABATI CHEESE WAFER 


Assalamualaikum. Holla ~ Cliche blog ni. Last two weeks, pasang niat dalam hati, azam dalam sanubari, pi Padang nanti, nak hangkut bebanyak biskut Nabati cheese. Niat asal lah kan. Namun, kadang niat tetap tak sama dengan perbuatan.

Bila dah sampai, ngintai-ngintai memang banyak nampak brand Naabati tu kat sana as compared to kat Malaysia. Of cause lah kan ! Dah brand depa, haruslah banyak kat negara sendiri kan. First time aku makan biskut Nabati tu, masa zaman budak-budak ingusan cantik kat U lagi. Si, mak buyung Pekjah yang ajar. Sedap weh ! Tidoq malam mimpikan mu Nabati, tak mimpi dah encik kesayangan dah time tu. Hahaha ! Hover sangat kan hakak ni.

Kat koop tu je pun yang jual. Tempat lain tadak. Tu pun, tak selalu ada stoknya. Tapi, bila ada stok, duit pulak tadak. Budak ingusan cantik, poket kadang kering jugak. Sob sob. Okeh ! Sambung cerita. Melalut pulak. Tapi, sebab niat dalam hati, azam dalam sanubari nak car biskut Nabati, sabor je lah hati. Yang asyik dok jumpa, wafer and roll stick. Penyudahnya, sampai balik Malaysia tak beli the Nabati. T_T


Stress ! Tak jumpa biskut Nabati. Ke Nabati dah tak buat biskut ? Or memang biskut hangit hangat dipasaran, laris macam pisang goreng cheese ? Haih ! Entah.. Dah teringin sangat cheese Nabati tu, landed ja dekat KLIA2 terus serbu kedai serbaneka. Dah tau, situ tak dak biskut Nabati, just ada wafer and roll stick Nabati ja, tetaoi ku gagahi jua membeli. Sebab nak rasa keenakkan cheese Nabati tu. Tak hilang gian jugak ! Sampai la aku taram bikust Nabati cheese tu. 





Ni lah rupa cheese wafer Nabati tu. Mission not accomplished ! Sadis tau ! Sapa terjumpa, ternampak, biskut Nabati ni dimana-mana, silalah terbelikan untuk Cik Adik Manis ni naaa. Ngeh2

You Might Also Like

13 comments

  1. Sedap ka biskut ni. Nampak macam wafer. Ka cuma rasa ja berlainan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wafer la ni Arz.. biskut dia cari tak jumpa... T_T

      Delete
  2. BW sini smbil baca entry :D

    Tak penah nmpk plak wafer ni. Tetiba nak try rasa pulak. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi.. thank you for coming here.. :)

      Jarang jumpa kat supermarket.. pernah nampak kat Tesco bebaru ni..

      Delete
  3. Akak dari dulu memang prefer nabati wafer berbanding biskutnya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa.... Firah suka biskut dia lagik..

      Nanti jumpa, akak belikan untuk Firah naa.. heee

      Delete
  4. Kat cne belambak biskut nabati ni hhihi...lya pun gemat juga yg da cheese byk2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belambak biskut nabati ?? jeles... nak jugak !!!

      Sini susah nak cari.. susah nak jumpa... huk2

      Delete
  5. X pernah makan.. MEmang sedap eh..
    Pe kata nanti kalau miamor jumpa pos sikit kat akak..
    hehehe.. aci dak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhh... untuk akak, ape pun aci.. hehe

      Nanti miamor post kan wafer ni ea.. sebab, biskut dia tak jumpa cari lah kak...

      Nanti kak pm alamat ea.. ^_^

      Delete
  6. ehhhh sedap sgt ke firah..
    kene cr gak ni

    ReplyDelete
  7. biskut tak pernah rasa.. tapi yg stick ni pernah..
    kalo makan yang ni pun rasa sedap dah Nabati betoi tu mesti lagi sedap..

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored