TEMPAT MAKAN BEST .:. JJCM RESTORAN TANDOOR

9:30 AM

TEMPAT MAKAN BEST .:.  JJCM RESTORAN TANDOOR


TEMPAT MAKAN BEST .:.  JJCM RESTORAN TANDOOR // Assalamualaikum. Holla ~ Entri hutang sebab lappy buat pasal hari tu. Haiyooo ~ Agak lama jugak entri ini diperam sebelum mood kembali pulih untuk menaip.

This happened before new year. Dikdik's treat. Kalau dia balik, memang dia keja makan. Habis semua orang kena makan sekali ngan dia. Ngeh2. By the way, kali ni kami makan di Restoran Tandoor yang berdekatan dengan Butik Malvita. Restoran Tandoor ni terletak di ground floor bersebelahan dengan Big Bob Cafe. Kira senanglah nak cari.

Malam tu, Restoran Tandoor ni pun ramai jugak orang. Siap ada meja yang dah di reserved kan. Nasib baik, kami dikira awal. Lepas tu, lagi ramai orang yang datang. Huh ! Kat Restoran Tandoor ni, pelbagai juadaha yang disajikan. Ada roti, nasi, appetizer, dan banyak lagi. Suasana dalam keadaan Restoran Tandoor ni sangat selesa. Boleh pilih untuk duduk di meja bulat mahupun meja panjang, mengikut kapasiti yang datang pada hari tu.

Ibu and abah dah pernah makan kat sini dah sebenarnya. And this is their second time here. Deranglah yang suggest makan kat sini. Tapi, memang sedap pun nasi dia. Lembuttt ! Ibu tapaukan sebab derang makan nasi tak habis. Almaklumlah, kedai Arab ni selalunya portion nasi dia banyak.







Susunan meja nya pun kemas, dengan kutlerinya. Ala0ala hotel pun hado. Serve air kosong, then ada jugak papadom.


Ibu punya teh tarik



Abah punya coffee





Bukti yang memang nasi kat Restoran Tandoor ni memang sedap. Clear habis semua ! Huiyooo !





Mine



Hari tu kami order beriani mandi set, garlic chicken dan apa ntah lagi satu. Ehh ! Cemana boleh lupa. Gambar pun hilang. Cis ! Adik order air, entah, aku order vanilla shake yang memang yummeh ! Tak terlalu manis. Yang sedang-sedang saja. Abang pulak, as usual, ice lemon tea. Oh and extra mandi rice untuk abang. Biasalah si perut tong tu. Hahahaha. Dalam mandi set tu memang dah ada ayam. Nasi dia memang sedap dan lembut. Tak perlu kuah pun. Ayam dia pun sedap. 

Class A lah aku bagi kat Restoran Tandoor ni untuk makanan dia. Tapi, dari segi service, maybe boleh improve kot. Maybe lack of staff, so pepaham lah ye. Boleh dah kot hire new staff. Yang lelain itu, memang okey. I like ! 

You Might Also Like

12 comments

  1. Nmpknya memg sdp la mknan kat cne mi kan

    ReplyDelete
  2. Nmpknya memg sdp la mknan kat cne mi kan

    ReplyDelete
  3. Yang penting makanan sedap, yang kureng sikit tu boleh tutup mata kut? Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye sokong..nasib makanan dia sedap..yg lain tu belakang kira hehe

      Delete
  4. Suka gak makan nasi arab.. Wah... lama dah x gi makan nie...

    ReplyDelete
  5. ala tiba2 perut lapar tengok makanan kat atas tu...

    ReplyDelete
  6. oookeh boleh masuk list utk dicuba.. sebab suka gak makanan2 arab ni..

    ReplyDelete
  7. klau licin xdak apa tu tnda mmg sedap hgga mjilat jari la tu kn

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored