MAGGIE ROYALE .:. PENANG SEAFOOD CURRY REVIEW

6:19 PM

MAGGIE ROYALE .:. PENANG SEAFOOD CURRY REVIEW


MAGGIE ROYALE .:. PENANG SEAFOOD CURRY REVIEW 


Assalamualaikum. Holla ~ Hari ni tak dak entri WW sebab hari ni nak cerita panjang sikit, tapi tak berapa panjang sangatlah. Satgi, hampa bosan pulak. Kan ? Entri lewat petang, sebab pagi busy siapkan apa yang patut dulu.

Ni lunch semalam. Nampak tak berapa fresh nya entri ini berbanding dengan entri-entri sebelum ni. Fuh ! Tu pun sebenarnya Maggie Royale Penang Seafood Curry ni, dah terperap lama dalam drawer, semalam baru teringat nak makan.  Selain daripada Maggie Royale Penang Seafood Curry, ada jugak flavor lain, tapi aku dah lupa pulak. Saja beli and try test tengok Maggie Royale Penang Seafood Curry ni. Nak tau tahap kesedapan dia sampai takat mana sebelum try test flavor lain. Meh tengok apa outlook and content dia na.





Maafkan background yang tak berapa nan indah. Biasalah, oarng bebajet banyak kerja, memang macam tu. Ahaks ! Content dia adalah seperti dibawah. Ohh ! Antara packaging pink dan putih itu, terselit lagi satu packaging kecil yang mengandungi sayuran kering.





Marilah bersantapkan Maggie Royale Penang Seafood Curry. 





Hasil daripada santapan itu, aku mendapati bahawa Marilah bersantapkan Maggie Royale Penang Seafood Curry ni, boleh je lah. Tahap kepedasan dia untuk aku, masih di tahap rendah. Aku lagi suka Maggie Royale Korean Beef Spicy yang aku pernah review. Boleh baca kat SINI. Lagi pedas, menyegat. Mabeles habis lah ! Aku tak cakap Maggie Royale Penang Seafood Curry ni tak sedap, cuma ada yang sedap sikit dari ni. *nampak tak permainannya.. ?* ^_^

By the way, just nak informed, kot-kot hampa terlupa, tersengaja lupa, ter tak teringat and so on, tekak aku dengan tekak hampa, tak sama. Lidah aku, dengan lidah hampa pun tak sama. So, jangan bash aku kalau review ni tak sama dengan apa yang hampa rasa na.

Selamat mencuba ~ See ya ~

You Might Also Like

35 comments

  1. Oh..macam best ja maggi tu firah..tapi kalau kak wana tak boleh nak telan pedas sangat skang ni..x tahan..huhu..

    ReplyDelete
  2. terasa teringin la pulak..memang feberet maggi ni..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. tengok maggie tak pernah tak teringin kan kak Murni...

      Delete
  3. kenapa ceq rasa nak pegi beli ni.. huahua.. jarang makan meggi tapi kalo da tingin tu mmg sukaaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepat, cepat !!! beli.. nanti melelh air liur.. hahaha

      Delete
  4. kalo meggi mesti tomyam ngan kari je sedap.. ayam memang kenot gooo la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekadang teringin jugak maggie ayam... rasa macam maggie bebudak.. :p

      Delete
    2. ada sorang kwn uni dlu.. guy.. kalo makan megi mesti megi ayam.. penuh locker dgn megi ayam..

      Delete
  5. berapa harga dalam cup mcm ni sbb pernah beli yg dlm bungkusan tu mmg sedap...tapi tgk harga mmg rasa nk pitam

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada tengok jugak yang dalam bungkusan tu.. tapi, tak tengok rega..

      masa beli ni dalam RM2.++ ..Giant tengah buat offer.. sizuka tak buta sapa suruh..

      Delete
  6. ain penah rasa... sedappp kann. :)

    ReplyDelete
  7. Lya x pernh lgi try yg ni...da kurgkn mkn mknan fastfood hhihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baguslah tu.. nak kurangkan jugak.. tapi, kalau tak beli fast food, tak dak stok dalam drawer pulak.. T_T

      Delete
  8. setakat sekarang ni dah kurang makan maggi...tapiii kalau terpaksa atau emergency memang menjadi pilihan sebab dah tau rasa camna....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. samalah kat rumah tu.. tapi, kalau murah sangat, terangkut jugak.. heee

      Delete
  9. makan maggi waktu hujan.. perghhh marvellous..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghhh !! kena pulak dengan cili api, memang marvellous habis lah.. ^_^

      Delete
  10. sekali sekala pekena maggi .. baru marvellous.. ! yumyum!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ! tapi, time study dedolu, memang kerap.. dah makin muda ni, dah kurang.. haha

      Delete
  11. xpernah lak try..susah nak ngam klo perisa pelik pelik hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. tapi, yang ini okey anak denesor.. try lah ! *tolong jadi duta maggie*

      Delete
  12. Pernah try yang Korean tu je, yang nie belum lagi ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sukar dilupakan Korean Beef Spicy tu

      Delete
  13. tgk gambar pun dah terasa nak try hehe sedapp yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. try lah... sedap jugak.. *kot2 maggie nak bagi royalti sikit*

      Delete
  14. Replies
    1. haah.. ada lagi satu flavor.. lupa pulak... hee

      Delete
  15. mkn dlm cup ni x cukup
    kena beli hat dlm pack tu
    2bungkus wajib hahaha
    ishhh ni yg buat nak mkn dinner megi holaaa haha

    ReplyDelete
  16. Akak suka yg penang nie sebab x pedas sangat.. Yang Korean tu xleh nak makan.. Pedas ya amat...

    ReplyDelete
  17. lama tak makan maggi ni... terliur pulak tengok aduhhhh

    ReplyDelete
  18. Ehh mcm best ja..tp nk try yg korean dulu

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored