TUTORIAL TUKAR LINK UNTUK ENTRY

11:39 AM

TUTORIAL TUKAR LINK UNTUK ENTRY 


TUTORIAL TUKAR LINK UNTUK ENTRY 


Assalamualaikum. Holla ~ Sebenarnya, aku dah pernah try tukar link entry untuk beberapa post aku sebelum ni. Itu pun hasil Google aku dengan bantuan tutorial daripada blog mana ntah. Seriously can't remember. And pagi ni, nak tukar lagi beberapa link untuk entry yang telah di post. Sadly, I can't  find any of those. Maybe keywords aku tak kena kot pagi ni.

Then, decided untuk recall memori sendiri. Force my brain extra hard. And yeay ! Made it. So, as for that, nak la aku share kan kat sini, mana tahu yang lain memerlukan and untuk diri sendiri jugak untuk masa akan datang. Yeay ! Umur meningkat, benda yang jarang kita buat, bukan nak ingat sangat kan. So, dengan ada entry ni, dapatlah membantu untuk menukar link entry yang telah di post.
Step 1 : Revert to draft

Jadikan entry anda kembali ke draft


Step 2 : Permalink

Click Permalink



Step 3 : Click Automatic Permalink

Link anda akan berubah mengikut link yang sekarang

Step 4 : Publish

Publish seperti biasa. Link untuk entry anda dah berubah mengikut yang anda kehendaki.

Okey ! Berjaya ? Sekarang anda tak perlu risau kalau orang tak jumpa entry anda lagi dah. Selamat mencuba gegurls / guys !


You Might Also Like

6 comments

  1. dah buat tutorial.. dah jadi master blogger dah la ni.. hahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. bukan master lah... untuk diri sendiri jugak..

      kot2 esok lupa, boleh tengok sini.. ^_^

      Delete
  2. haaaa boleh suruh somi buat ni. lepas tukar dari dot com ke blogspot balik. entry yang dot com dia semua hilanggggg

    ReplyDelete
  3. assalamu'alaikum
    kak siti

    saya tak seberapa paham bahasa malaysia tapi boleh lah khidmat google nanti :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored