NEW BY SECRET RECIPE

8:19 AM

NEW BY SECRET RECIPE


NEW BY SECRET RECIPE


Assalamualaikum. Holla ~ Macam biasa, sebab penyakit M asyik melanda, entri haruslah entri terperam. Lama dah jugak cerita ni. Sementara tenaga tengah full lagi, mari mengarang. Dah lama benornye tak makan cake dekat SR. Bebajet nak diet, sebab setiap kali nak beli terfikir pasal lemak yang bakal ditelan. So, niat terpadam. *padahal benda lain kedarah tak hengat*

Disebabkan hari tu, ada kesempatan sikit, singgahla ke SR sat. Suruh ibu pilih ja cake yang dia nak while aku lepak kat meja. Tak lama lepaih tu, cake sampai. 2 piring. Walaupun 2 piring, normally we shared it. So, kedua-dua piring itu hak aku dan juga hak ibu. Heee.

Mungkin disebabkan perasaan aku menghasut untuk tidak menjejakkan kaki ke SR, makanya aku tak tahu pulak SR ada released cake baru. How long it has been there, memang totally no idea. Tapi, makan aku tahu ! Muhaha. Ibu pilih durian cheese and the other one is new cake, name as Chocolate Au Lait. Dah bunyi feranchis dah nama cake ni.


Gambar adalah sekadar hiasan





Durian cheese is not one of my favorite here. Durian durian, yes ! Ibu tersilap pilih benornye. She thought that Durian cheese yang sedap, so that's why she chose that. Lagi pun, time tu ada durian cheese and not Durian durian. Sokay ! Tapi ! Tapi ! Tapi ! The new flavor, Chocolate Au Lait, tu not bad jugak rasa dia. Cuma, aku rasa dia agak similar with Chocolate Indulgence and Ibu admit it too. Cuma yang beza nya, Chocolate Au Lait ni tak dak the yellow cream yang ada dekat Chocolate Indulgence tu plus size dia kecik sikit dari Chocolate Indulgence. Tapi, sedap !

Ibu cakap, ada lagi satu flavor baru. Tapi, aku tak sure sebab aku pun tengok dari jauh je. Maybe next time, boleh try yang tu. Mohon masa tu anasir-anasir baik didalam diriku tidak menghasut untuk tidak membeli. Mihmihmih

You Might Also Like

8 comments

  1. yg durian cheese tu nampak sedap,,hehe

    ReplyDelete
  2. Btl la..kek coklat tu mcm indulgence cake ja cuma xde layer putih

    ReplyDelete
  3. haihhs, lama jugak tak makan secret recipe ni.. tengok gmbo kat blog hangpa pun jadik lah..huhu

    ReplyDelete
  4. kek durian kat sr memang tak kena dengan tekak huhu

    ReplyDelete
  5. hurmm.. even zizie pun takkan pilih cake durian padahal tak pernah mkn.. hehe.. next time boleh lah try.. hee :D

    ReplyDelete
  6. waaah maasanya untuk terjah SR la lepas ni.. lama x makan sana..
    ada new menu nampaknya..

    ReplyDelete
  7. sedap tengok kek tu meleleh air liur ni

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored