TEMPAT MAKAN BEST .:. JJCM LOCK LUCK LAKSA, SEBERANG JAYA

9:00 AM

TEMPAT MAKAN BEST .:. JJCM LOCK LUCK LAKSA, SEBERANG JAYA


TEMPAT MAKAN BEST .:. JJCM LOCK LUCK LAKSA, SEBERANG JAYA


Kalau sebut pasal laksa Penang, mesti aku teruja. Aku ni boleh dikategorikan sebagai peggemar laksa utara (Penang, Kedah, Perlis) tegar. Dari dulu dok trpikiaq, kalau dah bersalin nanti, macam mana lah agaknya. Kan lepas bersalin kena pantang makan laksa sekurang-kurangnya setahun. Grrr.. ! Macam mana nak hadap ni ? Huh ! 

Lock Luck Laksa ni lokasi dia Seberang Jaya. Lebih tepat lagi jalan menuju ke AEON Big. Tapi, bukan dari highway. Kena lalu ikut jalan dalam, jalan menghala ke Taman Sutera Prima. Lock Luck Laksa ni, kat tepi jalan ja. So, senang nak nampak dan cari.

Dah nama pun Lock Luck Laksa, dah tentu menu utamanya ialah laksa. Jangan risau kalau anda tak makan laksa, tak gemarkan laksa, masih ada pelbagai makanan yang dijual sepanjang jalan tu antaranya pisang gorng cheese, cakoi, donut dan macam-macam lagi.




Kalau anda memang suka makan laksa dengan otak udang, jangan risau, atas meja sudah disediakan otak udang bersama kicap dan jugak cili potong sebagai penambah perisa.





Beginilah rupanya Laksa Lock Luck dihidangkan. Didalam mangkuk claypot. Haruslah teruja kan nak makan bila tengok apperance dia lain macam sikit.







Laksa nampak macam sedap kan ? Ikan yang kayo rayo. Tetapi, bagi tekak aku, laksa ini ada kureng nya. Tapi, aku tidak dapat mengenal pasti dimanakah kurengnya itu. Meski ikan yang kayo rayo itu, tetap tak dapat nak menambat tekakku. Mungkin, hari itu rasa dia agak kureng dan mungkin tidak pada hari lain. Hari lain, kena cuba lagi ni untuk memuasfkan nasfu serakah tekakku. Andai kata, percubaan yang berikutnya masih sama, makanya, memang tekakku bukan hak milik Laksa Lock Luck. Air dihidangkan didalam cawan tanah liat Hello Kitty tu. Rindu pulak dekat cawan tanah liat yang dibeli di Hatyai tempoh hari. Kini telah menjadi tempat untuk meletakkan kaca mata.






Lokasi kedai Laksa Lock Luck berserta dengan jiran-jirannya. Jadi, masih ada variety lain kalau tak suka laksa. Cuma kena jalan sikit lah ye. Haip ! Jangan malas...

You Might Also Like

13 comments

  1. tu dia..sdpnya tgk.. hii...mcm pekat kuahnya

    ReplyDelete
  2. nampak sedap.. tapi rasa kurang memikat ya..

    ReplyDelete
  3. yang pastinya pengunjung ramai ya cz dekat jalan.

    ReplyDelete
  4. appearance nampak menyelerakan tp I tak makan laksa..huhu

    ReplyDelete
  5. memikat betul tgk laksa tu..tp tulah tengok tekak kita gak sedap ke idok..

    ReplyDelete
  6. ooo kat Seberang Jaya.. Nanti leh try la , kalo balik kg. Tapi mummy tak suka ikan yg kaya raya.. mummy suka laksa yg miskin ja.. sbbb suka hirup kuah..pekena pulak ngan laksa beras.. menitik ayaq hidung..heheh :P

    ReplyDelete
  7. Boh ayaq dlm bekas tanah liat hello kitty tu, memang mengujakan tekk..ehh bukan mata ja.. :P

    ReplyDelete
  8. siyes ke nak poskad ., meh emel wak
    3lalat@gmail.com

    ReplyDelete
  9. uiii...terliurnya tengok laksa. sy penggemar laksa! :D

    ReplyDelete
  10. Bekas air tu dah macam kat hatyai...

    ReplyDelete
  11. ohhh kat taman sutera seberang jaya... syg nk guna bekas hello kitty tu zaf. buat hiasan dlm bilik

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored